Szomorú

2022.07.15. 09:18

Gyászol Donald Trump: balesetben elhunyt első felesége, Ivana

A volt first lady 73 éves volt

Elhunyt Donald Trump volt amerikai elnök első felesége. Ezt Donald Trump jelentette be csütörtökön saját közösségi hálózatán, a Truth Socialon - írja a Bors.

"Nagy sajnálattal közlöm mindazokkal, akik szerették őt, s akik sokan voltak, hogy Ivana Trump elhunyt New York városi otthonában" - ismertette a volt elnök.

Az egykori Csehszlovákiában született Ivana 1977 házasodott össze Donald Trumppal. A pár 1992-ben vált el, három közös gyermekük van: ifjabb Donald, Ivanka és Eric.

Ivana állítólag lezuhant a lakása lépcsőjén és olyan súlyosan sérült, hogy nem lehetett megmenteni. Onnan tudták meg, hogy valami gond van, hogy nem jelent meg a fodrászánál, amikor időpontja lett volna. A rendőrök találták meg, eszméletlen állapotban, de akkor már nem tudtak érte semmit tenni. Ivana utolsó napjaiban a St. Tropez-i nyaralását tervezgette, pénteken indult volna.

"Nagyon szomorú nap, nagyon szomorú nap" - mondta Eric Trump, amikor elhagyta anyja Upper East Side-i otthonát, a Central Park közelében. Később kiadott egy közleményt is a család nevében:

"Az anyánk nagyszerű asszony volt: erő az üzleti életben, világszintű sportoló, sugárzó szépség és törődő anya, valamint barát. Ivana Trump túlélő volt. Elmenekült a kommunizmus elől és otthonának tekintette ezt az országot. A gyermekeit együttérzésre, keménységre és határozottságra nevelte" - írták.

Borítókép: AFP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!