Bulvár-celeb

2022.12.12. 13:00

Figyelmeztetést adtak ki: veszélyes betegséget hozhatnak a brit szurkolók Katarból

A fertőzöttek több mint harmada meghal.

Forrás: AFP

Fotó: Anadolu Agency

A brit hatóságok a teveinfluenza vagy más néven a közel-keleti légúti szindróma (Middle East Respiratory Syndrome, MERS) országos terjedése miatt aggódnak, hiszen az elmúlt hetekben brit szurkolók ezrei látogattak el a Közel-Keletre, ahol az utóbbi években kis híján ezer ember halt meg a betegségben – írja az Origo.

 

Az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynöksége (UKHSA) arra kérte az orvosokat, hogy különösen figyeljenek oda a légzési nehézségekkel és lázzal küzdő páciensekre, hiszen a halálos influenza megbetegedései a közeljövőben megszaporodhatnak a szigetországban, 

 

ahogy egyre több szurkoló érkezik haza a katari világbajnokságról.

England fans watch England v France: Quarter Final - FIFA World Cup 2022
Fotó: Anadolu Agency / Forrás: AFP

2012 áprilisa és 2022 októbere között 12 Kelet-mediterrán és közel-keleti országban 2600 esetet regisztráltak. Az esetek közül 935 ember halt meg, amely a betegek 36 százaléka. 

 

A brit statisztika szerint is a MERS halálosabb, mint a Covid–19, a betegek harmadát nem lehet megmenteni és belehal a fertőzésbe.

 

A közel-keleti országban rendezett futballtornára britek ezrei özönlöttek, akik közül sokan a tevegelést is kipróbálják, illetve kipróbálták. A MERS-t a tevékkel való szoros érintkezéssel vagy a tevéktől származó termékek, például a nem pasztőrözött tevetej fogyasztásával lehet elkapni. Idén eddig két betegséget jelentetek be az országból.

A teljes cikket ide kattintva lehet elolvasni.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!