2025.03.23. 08:00
Veszélyes ételek, amiket jobb, ha soha nem eszik a reptéren
Sokan választják a reptereken a gyorséttermekben kínált harapnivalókat. Ám jó lesz vigyázni, mit fogyasztunk, jobb, ha elkerüljük a veszélyes ételeket, különben nem biztos, hogy egészségesen érkezünk meg a nyaralásunk helyszínére.

Veszélyes ételek is vannak a reptéri éttermek kíálatában (illusztráció)
Forrás: Shutterstock
Az étel- és italtermékek káros baktériumokkal szennyeződhetnek, ha nem megfelelő hőmérsékleten tárolják őket, vagy nem tiszta körülmények között kezelik őket. Még ha ezek az ételek nem is rossz ízűek, a betegség kockázata akkor is fennáll, ugyanis nem tudjuk pontosan mennyire vannak szabályozva a reptéri ételek – írja a Life.hu.
Veszélyes ételek a reptéren, amit jobb, ha elkerülünk
Előrecsomagolt szendvicsek
Gyakori, hogy az előrecsomagolt szendvicsek hosszabb ideig nincsenek biztonságos hőmérsékleten tárolva, ami növeli a baktériumok szaporodásának esélyét, így az ételmérgezés kockázatát is.
Különösen figyeljünk oda akkor, ha ezek a termékek egy ajtó nélküli hűtőegységben vannak tárolva!

Forrás: Shutterstock
Saláták
Érdemes elkerülni a leveles zöldségeket, paradicsomot és az olyan salátákat és szendvicseket, amelyek nyers csírákat tartalmaznak, mert
ezek is betegséget okozhatnak, ha szobahőmérsékleten tartják őket órákig.
De milyen előrecsomagolt ételeket érdemes venni? Francine Shaw élelmiszerbiztonsági tanácsadó, aki éveket töltött a repülőtéri létesítmények ellenőrzésével. olyan rágcsálnivalókat ajánl, amelyek lezártak, hosszabb eltarthatósági idejűek, mint például a diófélék, granolaszeletek és aszalt gyümölcsök.
Még milyen veszélyes ételeket ne válasszunk a reptéren? Ide kattintva megtudhatja!
Bulvár-celeb
- Ezeket a növényeket ültesse egymás mellé, hogy gyönyörű legyen a kertje
- A fogmosás elhanyagolása szívrohamot okozhat
- Így ünneplik a húsvétot a nagyvilágban (videó)
- Idén harminchatodjára feszítenek keresztre egy férfit nagypénteken
- Borzasztó képek kerültek elő Gene Hackman hálószobájáról (videó)