célok

2021.09.25. 12:42

Kibocsátásmentes működést ígér a Tesco 2035-re

A vállalat már áttért a megújuló energiaellátásra, az élelmiszer-hulladékok mennyiségét 65 százalékkal csökkentette, és segíti a vásárlókat a fenntarthatóbb étkezési szokások kialakításában.

A lorry driver for Arla Foods, a dairy products company makes a milk delivery to a Tesco supermarket in London on August 3, 2021. - Haulage companies are reporting issues with finding drivers due to an exodus of Europeans following Brexit and the Covid pandemic.

Forrás: AFP

Fotó: Tolga Akmen

A Tesco 2035-re a saját működésére, 2050-re pedig a teljes ellátási láncra és a termékeire is ki akarja terjeszteni a nettó károsanyag-mentességet – közölte az áruházlánc.

A Tesconál a termékekből és az ellátási láncból származó kibocsátás teszi ki az üvegházhatású gázok kibocsátásának több mint 90 százalékát. A következő egy évben az áruházlánc részletesen kidolgozza a dekarbonizációs útitervét – írták. A közlemény szerint a Tesco közép-európai vezérigazgatója az éghajlatváltozással indokolta a kibocsátásmentességi célokat.

Matt Simister hozzátette, hogy a vállalat már áttért a megújuló energiaellátásra, az élelmiszer-hulladékok mennyiségét 65 százalékkal csökkentette, és segíti a vásárlókat a fenntarthatóbb étkezési szokások kialakításában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!