Krimi

2022.09.30. 22:44

Tragédia a sztrádán: három tűzoltót gázolt el egy magyar kamionos

Szolgálatteljesítés közben gázolt el három tűzoltót egy magyar kamionsofőr Lengyelországban. Egyikük nem élte túl a balesetet.

Fotó: Shutterstock / illusztráció

A tűzoltóknak azért kellett kivonulnia az autópálya mentősávjába, mert egy autós elütött egy jávorszarvast - írja az Origo.

A baleset utáni jegyzőkönyv szerint, amikor kiértek, egy autós befékezett. A szakemberek szerint ezt még időben tette.

A fékező autóba azonban belehajtott egy teherautó, amelynek magyar sofőrje elvesztette uralmát a teherautó felett, és elütötte a mentősávba a három tűzoltót. 

A krakkói kerületi ügyészség szóvivője a PAP hírügynökségnek elmondta: az előzetes letartóztatásba vett magyar sofőrt szabadon bocsátják, amennyiben megfizeti a bíróság által meghatározott óvadékot.

A halálra gázolt 38 éves tűzoltó önkéntes volt, hétköznap postásként dolgozott. A lengyel parlamentben a szerdai ülésén egyperces csenddel tisztelgett előtte, és Mateusz Morawiecki miniszterelnök javaslatára rendkívüli, 25 éves életkorig járó nyugdíjat fog kapni a tűzoltó négy gyereke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!