online art

2020.04.08. 13:54

Virtuálisan bejárható Van Eyck-kiállítást kínál egy belga múzeum

A korai németalföldi festészet egyik legnagyobb mesterének csupán 20 alkotása maradt fenn.

Már 130 ezer látogatója volt a genti Képzőművészeti Múzeum februárban megnyílt Jan van Eyck-kiállításának, mielőtt a koronavírus-járvány miatt be kellet zárni. A múzeum a nagy érdeklődés miatt szerdán virtuális túrát indít a tárlaton.

A flamand mester (1390-1441) műveiből rendezett, An Optical Revolution (A látvány forradalma) című kiállítás kurátora, Till-Holger Borchert német művészettörténész maga is részt vesz a magyar idő szerint este hétkor induló tárlatvezetésben kollégájával, Frederica Van Dammal együtt, aki a közönség kérdéseire is válaszol.

A korai németalföldi festészet egyik legnagyobb mesterének tekintett Van Eyck életművének csupán mintegy 20 alkotása maradt fenn, ebből 13 szerepel a genti kiállításon.

A múzeum honlapja (mskgent.be) szerint a kihagyhatatlan tárlaton összesen 80 olyan kései középkori művet lehet megtekinteni, köztük festményeket, miniatúrákat, szobrokat és grafikákat, amelyek kontextusba helyezik a flamand mester korát és művészetét.

Borítókép: mskgent.be/nl

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!