Járvány

2020.05.05. 19:23

Daniel Radcliffe és más sztárok olvassák fel a Harry Potter első kötetét

A felvételeket hetente teszik közzé a harrypotterathome.com honlapon, az audiováltozatokat pedig szintén ingyenesen a Spotifyon.

Actors Evanna Lynch, (L) Rupert Grint, (2nd L) Emma Watson, (3rd L) Daniel Radcliffe (2nd R) and Katie Leung, (R) the cast of the forthcoming Harry Potter film 'Harry Potter and the Order of the Phoenix', pose for photographs in central London 25 June 2007. The film will be premiered in London 03 July. (Photo by SHAUN CURRY / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Daniel Radcliffe, David Beckham, Dakota Fanning és sok más sztár olvassa fel J.K. Rowling Harry Potter és a bölcsek köve című regényét. A külön-külön rögzített videókat és hanganyagot a következő hónapokban ingyenesen teszik hozzáférhetővé – számolt be róla kedden a Variety.com.

A Harry Potter-regényfolyam hivatalos honlapja, a Wizarding World kedden hét sztár nevét hozta nyilvánosságra a Twitteren, akik részt vesznek a felolvasásban: Daniel Radcliffe, Stephen Fry, David Beckham, Dakota Fanning, Claudia Kim, Noma Dumezweni és Eddie Redmayn. Mint írták, további hírességek is csatlakoznak később.

Az első Harry Potter-kötet mind a 17 fejezetét felolvassák nyár közepéig. A felolvasásokról készült felvételeket hetente teszik közzé a harrypotterathome.com honlapon, az audiováltozatokat pedig szintén ingyenesen a Spotifyon.

Az első fejezetet a Harry Potter-fimekben a főhőst alakító Daniel Radcliffe olvassa fel. Ez a felvétel már meghallgatható a wizardingworld.com/chapters/reading-the-boy-who-lived honlapon és a Spotifyon is.

A Wizarding World Digital és Rowling ügynöksége, a Blair Partnership a koronavírus-járvány alatt hozta létre a Harry Potter at Home kezdeményezést, hogy a tanárok az oktatási platformokon szabadon felolvashassanak az egyébként jogdíjas regényekből. A Harry Potter at Home programjának része a sztárokkal szervezett felolvasás-sorozat is.

A hétkötetes Harry Potter-regényfolyamból világszerte már több mint 500 millió példány kelt el. A Harry Potter és a bölcsek köve című első kötetből több mint 120 millió példányt vásároltak meg az olvasók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!