mindent a csapatért

2017.08.28. 13:00

Morata nem az egyéni dicsőségre hajt

Álvaro Moratának a győzelem a fontos – a Chelsea labdarúgója az angol bajnokság történetében elsőként szerzett gólt és adott gólpasszt első két hazai Premier League-fellépésén.

Chelsea's Spanish striker Alvaro Morata celebrates scoring his team's second goal during the English Premier League football match between Chelsea and Everton at Stamford Bridge in London on August 27, 2017. / AFP PHOTO / Glyn KIRK / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Glyn Kirk

„Ez nekem nem számít, inkább győzni szeretek” – nyilatkozta a rekorddal kapcsolatban a londoni klub honlapjának a spanyol támadó az Everton elleni 2-0-s győzelmet követően. Hozzátette: a labdarúgásra csapatsportágként tekint, egyéni célokat így nem tűz ki maga elé. „Ha elkezdek azon gondolkodni, hogy hány gólt szerezzek magamnak, akkor inkább teniszeznem kellene.”

„Tökéletes nap volt” – mondta Morata a vasárnapról, amikor a 27. percben gólpasszt adott honfitársának, Cesc Fabregasnak, majd a 40. percben ő maga volt eredményes.

„Az Everton ellen jól dolgoztunk, kevés lehetőséget adtunk riválisunknak” – utalt a támadó a bajnoki nyitányra, amikor gólja és gólpassza ellenére a Burnley meglepetésre 3-2-re legyőzte a címvédő Chelsea-t a Stamford Bridge-en.

Moratát nyáron szerződtette a londoni klub a Real Madridtól. A 24 éves támadó korábban két idényen át már légióskodott – 2014 és 2016 között a Juventus játékosa volt –, a beilleszkedés nehézségeit ezúttal is hangsúlyozta.

„Nem könnyű: egy új ország, másik nyelv, más stílusú labdarúgás. Időre van szükségem a Premier League összes részletéhez, de a csapattársaim a segítségemre vannak.” – fogalmazott.

A Chelsea három fordulót követően hat ponttal a hatodik helyen áll a bajnoki tabellán.

(Borítókép: AFP PHOTO / Glyn Kirk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!