szép gesztus

2017.08.08. 14:24

Nagylelkű kezdeményezés a játékostól

Juan Mata, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester United futballistája megváltoztatni készül saját sportján keresztül mások életét.

Szkopje, 2017. augusztus 7. Juan Mata, az angol Manchester United játékosa csapata edzésén a szkopjei II. Fülöp Stadionban 2017. augusztus 7-én. A Manchester United másnap lép pályára a Real Madrid ellen a labdarúgó Európai Szuperkupában.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Georgi Licovszki

A spanyol játékos elhatározta, hogy mindenkori fizetésének egy százalékát jótékony célra ajánlja fel – olvasható a nemzetisport.hu oldalán. Ez azonban még nem minden: mozgalmat szeretne indítani, és azt akarja, minél több labdarúgó csatlakozzon a kezdeményezéshez.

„Elindítottam valamit, ami remélem, hogy megváltoztatja a világot, ha csak egy kis szegletét is. Arra buzdítom a társaimat, hogy csatlakozzanak ők is. Együtt egy olyan közös értékeken alapuló mozgalmat tudunk létrehozni, amely a labdarúgás szerves részévé válhat. A kezdeményezés élére állok, de nem szeretnék egyedül lenni”– fogalmazott Juan Mata.

Elárulta, a labdarúgás örökre megváltoztatta az életét, és reményt szeretne adni azoknak, akik nehéz körülmények között élnek.

„Az egyik legelső dolog, amit megtanított nekem a futball, hogy az álmaid eléréséhez egy csapatra van szükség. Ennek tudatában élünk a pályán, de a társadalmi életben ezt mégsem látjuk. A közös cél az lenne, hogy olyan együttműködést hozzunk létre, amely hatást gyakorol a társadalomra. Ez a leghatékonyabb módja annak, hogy a futball globális szinten szociális eredményeket érjen el. A labdarúgásnak megvan az ereje, de együtt kell cselekednünk”

– nyilatkozta a világ- és Európa-bajnok játékos.

(Borítókép: MTI / EPA / Georgi Licovszki)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!