Serie A

2017.08.25. 10:48

Spalletti bevenné Rómát

Luciano Spalletti, az Internazionale vezetőedzője már az olasz labdarúgó-bajnokság hétvégi 2. fordulójában visszatér korábbi csapata, az AS Roma otthonába.

Forrás: shutterstock

Fotó: cristiano barni

A szezon első rangadója elsősorban az ő személye miatt lesz érdekes, ugyanis Spallettit két nappal az előző bajnokiság vége után menesztette a fővárosi együttes annak ellenére, hogy klubrekordot jelentő 87 pontot gyűjtött a rómaiakkal az előző idényben, és a második helyre vezette a csapatot.

Utódja az az Eusebio Di Francesco lett, aki ezt megelőzően még nem ült nagycsapat kispadján – korábban a Sassuolót juttatta fel az élvonalba, majd az Európa Liga csoportkörébe is bekerült az észak-olasz együttessel.

Spalletti – aki római menesztése után egy héttel írt alá az Interhez – most arra készül, hogy borsot törjön korábbi klubja orra alá, és szombat este győzelemmel távozzon a Stadio Olimpicóból.

A többi bajnokesélyes együttes közül az elmúlt hat szezon aranyérmese, a Juventus a Genoa vendége lesz szombaton, a nyáron alaposan megerősödött AC Milan a Cagliarit fogadja, míg a többiekhez hasonlóan az idényt győzelemmel kezdő Napoli hazai pályán csap össze az Atalantával.

Serie A, 2. forduló:

szombat:

Benevento-Bologna 18.00

Genoa-Juventus 18.00

AS Roma-Internazionale 20.45

vasárnap:

Torino-Sassuolo 18.00

AC Milan-Cagliari 20.45

Chievo-Lazio 20.45

Crotone-Verona 20.45

Fiorentina-Sampdoria 20.45

Napoli-Atalanta 20.45

SPAL-Udinese 20.45

(Borítókép: Shutterstock / cristiano barni)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!