fejberúgás

2017.11.10. 19:04

Evrát az idény végéig eltiltották

Az idény végéig eltiltotta az európai klubfutballtól Patrice Evrát a kontinentális labdarúgó-szövetség (UEFA).

Az UEFA pénteki döntése értelmében az égisze alá tartozó mérkőzéseken 2018. június 30-ig nem léphet pályára a 36 éves futballista, akit emellett 10 ezer euróra is megbüntetett. Ez azt jelenti, hogy nemzeti bajnokságokban és kupasorozatokban szerepelhet a 81-szeres francia válogatott védő.

Az ítélet kihirdetése után nem sokkal a játékos klubja, az Olympique Marseille bejelentette, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Evrával.

A rendkívül súlyos büntetést azzal „érdemelte ki” Evra, hogy múlt csütörtökön, a Guimaraes elleni Európa Liga-találkozó előtt megrúgta saját csapata egyik szurkolóját, amiért a drukkerek a futballistákat szidalmazták. Az erőszakos cselekmény miatt a játékvezető kizárta a mérkőzésről a korábbi Juventus- és Manchester United-védőt, így ő lett a sorozat történetének első olyan játékosa, akit már az előtt kiállítottak, hogy pályára lépett volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!