Indian Wells-i tenisztorna

2018.03.19. 07:28

Del Potro győzte le idén először Federert

A hatodik helyen kiemelt argentin Juan Martín del Potro nyerte az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna férfiversenyének vasárnapi döntőjét a világelső svájci Roger Federer ellen.

Indian Wells, 2018. március 19. Az argentin Juan Martín del Potro a bajnoki trófeával, miután 6:4, 6:7, 7:6 arányban legyõzte a svájci Roger Federert az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna férfi egyesének döntõjében 2018. március 18-án. (MTI/EPA/John G. Mabanglo)

Már az első játszma is rendkívül színvonalas, szoros és izgalmas volt, ezt – a Rio de Janeiró-i olimpián ezüstérmes – Del Potro nyerte, mivel egyszer sikerült elvennie ellenfele adogatójátékát.

A második szettben ez egyik félnek sem jött össze, ezért rövidítésre volt szükség. Az argentin teniszezőnek egyszer mérkőzéslabdája volt, de Federer végül a hetedik játszmalabdáját értékesíteni tudta, ezzel egyenlített.

A 36 éves svájci a harmadik felvonásban 5:4-nél a címvédésért adogatott, három meccslabdája is volt, ám Del Potro elképesztő csatában kiharcolta a rövidítést, amelyet végül simán megnyert, így 2 óra 45 perc alatt sikerült győznie a fináléban.

Del Potro másodszor játszhatott döntőt Indian Wellsben, 2013-ban kikapott a spanyol Rafael Nadaltól.

A két döntős immár 25. alkalommal találkozott egymással, mérlegük 18-7, Federer javára.

Federer idénybeli 18. mérkőzésén az első vereségét szenvedte el, ennek ellenére ez pályafutása legjobb szezonkezdése. Eddigi karrierje során csak egyszer, 2006-ban rajtolt sorozatban 16 sikerrel.

Eredmények

A férfiak döntőjének eredménye:

Del Potro (argentin, 6.) - Federer (svájci, 1.) 6:4, 6:7 (8-10), 7:6 (7-2)

A tenisztorna női döntőjének eredménye:

Oszaka (japán) – Kaszatkina (orosz, 20.) 6:3, 6:2

Borítóképünkön Del Potro a bajnoki trófeával

Forrás: MTI / EPA / John G. Mabanglo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!