Szívmegállás

2018.03.04. 14:52

Holtan találták a Fiorentina csapatkapitányát

Holtan találták szállodai szobájában Davide Astorit, a Fiorentina labdarúgócsapatának kapitányát. A tragédia miatt a Serie A 27. fordulójának minden összecsapását elhalasztották.

Firenze, 2018. március 4. 2015. augusztus 11-én Firenzében készített kép Davide Astoriról, a Fiorentina labdarúgócsapatának kapitányáról. Astorit 2018. március 4-ére virradóra holtan találták szállodai szobájában, a 31 éves labdarúgót éjszaka érte a halál. Az első információk szerint a halál oka hirtelen szívmegállás volt.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Maurizio Degl’ Innocenti

Az ügyészségi vizsgálat szerint a 31 éves játékos éjszaka kapott végzetes szívrohamot a klub udinei szálláshelyén. A keret fél tízkor találkozott reggelinél, és mivel Astori nem jelent meg a hotel éttermében, társai felmentek hozzá, és holtan találták a szobájában.

A 14-szeres olasz válogatott hátvéd 2015 augusztusában került kölcsönbe a firenzeiekhez, akik egy évvel később vásárolták meg a Cagliaritól. Korábban az AS Romában is játszott egy szezont.

Astori – akinek két hete született gyermeke – a nemzeti csapatban 2011 márciusában szerepelt először, és a válogatottal ott volt a 2013-as Konföderációs Kupán is. Az olasz élvonalban több mint 250 mérkőzésen játszott.

A tragédia miatt nemcsak a Fiorentina vasárnapi (mai) Udinese elleni bajnokija marad el, hanem a 27. forduló többi összecsapását is elhalasztották.

Borítókép: 2015. augusztus 11-én Firenzében készített kép Davide Astoriról

Forrás: MTI/EPA/Maurizio Degl' Innocenti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!