Európa Liga

2018.05.03. 23:17

Az Atlético Madrid és az Olympique Marseille lett a döntős

Az Olympique Marseille lesz az Atlético Madrid ellenfele a labdarúgó Európa Liga döntőjében.

Madrid, 2018. május 3. Antoine Griezmann, az Atlético Madrid (b) és Calum Chambers, az Arsenal játékosa a labdarúgó Európa-ligában a madridi Metropolitano Stadionban 2018. május 3-án. (MTI/AP/Francisco Seco)

Az Atlético Madrid az idegenbeli 1-1 után a csütörtöki, hazai visszavágón 1-0-ra legyőzte az Arsenalt a labdarúgó Európa Liga elődöntőjében.

Az idény végén távozó Arséne Wenger pályafutása 250. európai kupamérkőzésén ült vezetőedzőként a kispadon, de az Arsenal számára meglehetősen rosszul kezdődött a mérkőzés: a francia hátvéd, Laurent Koscielny tíz perc után súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, a földre került, és komoly fájdalmak közepette csak hordágyon tudta elhagyni a pályát. Az eset teljesen vétlen helyzetben történt, fizikai kontaktusról szó sem volt.

Az angol csapat az első félidőben egyszer sem találta el a kaput, a madridiak is csak egyszer, de abból gól lett: Diego Costa a hosszabbítás pillanataiban talált a hálóba. Edzőjük, Diego Simeone az európai szövetség büntetése miatt csak a díszpáholyból nézhette a találkozót.

A második felvonásban sokkal több lehetőségük volt a spanyoloknak, és bár újabb gól nem született, az 1-0-s végeredmény is a 2010-ben és 2012-ben EL-győztes Atlético továbbjutását jelentette.

Az Olympique Marseille ugyan az elődöntő csütörtök esti visszavágóján eltékozolta az első, hazai meccsen megszerzett kétgólos előnyét a Salzburg otthonában, de a hosszabbítás hajrájában egy szöglet után sikerült betalálnia, így végül mégis kiharcolta a továbbjutást.

A döntőt május 16-án a franciaországi Lyonban rendezik.

Eredmények:

Atlético Madrid (spanyol) – Arsenal (angol): 1-0 (1-0)

Gólszerző: D. Costa (45+2.)

Továbbjutott: az Atlético Madrid, 2-1-es összesítéssel

RB Salzburg (osztrák) – Olympique Marseille (francia): 2-1 (0-0, 2-0, 2-0) – hosszabbítás után

Gólszerzők: Haidara (53.), Sarr (65. – öngól), illetve Rolando (116.)

Kiállítva: Haidara (119.)

Továbbjutott: az Olympique Marseille, 3-2-es összesítéssel

Antoine Griezmann, az Atlético Madrid (b) és Calum Chambers, az Arsenal játékosa a labdarúgó Európa-ligában a madridi Metropolitano Stadionban 2018. május 3-án.

Forrás: MTI / AP / Francisco Seco

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!