nba

2018.07.04. 13:30

Ismét új klubhoz igazolt a liga egyik legjobbja

Dwight Howard, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) centere a Washington Wizardst erősíti a 2018/19-es szezonban.

CHICAGO, USA - APRIL 3: Dwight Howard (12) of Charlotte Hornets in action during the NBA match between Chicago Bulls and Charlotte Hornets at United Center in Chicago, USA on April 3, 2018. Bilgin S. Sasmaz / Anadolu Agency

Forrás: AFP / Anadolu Agency

Fotó: Bilgin S. Sasmaz

A 32 éves játékos NBA-karrierje első nyolc évében Orlandóban szerepelt, azóta viszont a Washington már az ötödik klubja lesz. Játszott egy szezont a Los Angeles Lakersben, hármat a Houston Rocketsben, egyet-egyet pedig az Atlanta Hawksban és – legutóbb – a Charlotte Hornetsben.

Az olimpiai bajnok Howard kissé kanyargós úton jutott el a Wizardshoz, ugyanis néhány napja a Brooklyn Nets szerezte meg a játékjogát egy csereügylet keretében a Hornetstől. A Nets és Howard ezek után megállapodtak a játékos élő szerződésének kivásárlási feltételeiről. Ezzel pedig a kosaras úgynevezett szabadügynökké vált, s megállapodott a fővárosi együttessel, melyhez egy évre 5,4 millió dollárért szerződik.

Howard a Charlotte-ban jó szezont futott, s meccsenként átlagban 16,6 pontot és 12,5 lepattanót szerzett.

Borítókép: AFP / ANADOLU AGENCY / Bilgin S. Sasmaz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!