nationalelf

2018.08.16. 19:30

Hiába kritizálják, maradna még a válogatottban

Sami Khedira világbajnok német labdarúgó az oroszországi vb fiaskója, valamint az őt ért kritikák ellenére a válogatottban is szívesen folytatná a karrierjét.

Germany's midfielder Toni Kroos (L) and Germany's midfielder Sami Khedira react following their loss during the Russia 2018 World Cup Group F football match between South Korea and Germany at the Kazan Arena in Kazan on June 27, 2018. / AFP PHOTO / BENJAMIN CREMEL / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS

A 31 éves középpályás csütörtökön a közösségi oldalán hozta nyilvánosságra, hogy minden aktív játékosnak tiszteletben kell tartania a szövetséget és a válogatottat, és ha számítanak rá, akkor kötelessége elfogadni a meghívást, valamint legjobb tudása szerint teljesíteni.

Hozzátette: amennyiben nála jobb játékosokat hívnak meg a válogatottba, akkor elfogadja a szövetségi kapitány döntését.

„Amennyiben viszont úgy véli, hogy segíthetek, akkor kötelességem eleget tenni a meghívásnak”

- hangsúlyozta Khedira.

Az oroszországi vb-vel kapcsolatban – amelyen a német együttes címvédőként egy győzelemmel és két vereséggel csoportutolsóként búcsúzott – kifejtette: a vele és a csapattal szemben megfogalmazott kritikákat annak ellenére indokoltnak érzi, hogy ő és társai is becsülettel felkészültek a tornára.

„Jó szezonom volt a Juventusban, kilenc gólt szereztem, a két legrosszabb meccsemet mégis a vb-n játszottam, pedig jó erőben voltam”

- közölte.

Khedira alapembere volt a 2014-ben vb-aranyérmes német válogatottnak, középpályás társai közül a 28 éves Toni Kroos szintén nem gondolkodik azon, hogy elköszönjön a nemzeti csapattól. Viszont a csapatból legtöbbet bírált Mesut Özil egyelőre lemondta a válogatottságot. A 29 éves középpályás – akit azért is kritizáltak, mert a török elnökkel, Recep Tayyip Erdogannal fotózkodott – július közepén azt mondta: nem lép többé pályára az együttesben, amíg rasszista és tiszteletlen megnyilvánulásokat tapasztal.

Borítókép: Khedira és Kroos a németek vb-búcsúján

AFP PHOTO / Benjamin Cremel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!