sporting lisboa

2018.09.09. 16:26

A korábbi csapatorvos ült az elnöki székbe

Frederico Varandast, a Sporting Lisboa labdarúgócsapatának korábbi orvosát választották meg a portugál klub új elnökének.

Andre Pinto of Sporting CP in action during Primeira Liga 2018/19 match between SL Benfica vs Sporting CP in Lisbon, on August 25, 2018. (Photo by Carlos Palma/NurPhoto)

A 112 éves egyesület vasárnapi tájékoztatása szerint Varandas a futsalkapus Joao Beneditót utasította maga mögé a választáson, amelyen rekordrészvétel volt: 22 510 klubtag adta le a szavazatát.

Varandas, aki 2011-től felelt az orvosi stáb munkájáért, és idén távozott a klubtól, a Sporting 43. elnöke lett.

„Ez életem legnagyobb küldetése”

- mondta Varandas a szavazatok megszámlálását követően. Hozzátette: elérkezett az idő, hogy a szavakat tettekkel váltsák fel.

A klub vezetésében és a labdarúgócsapat életében közel négy hónapja nincs nyugalom. Még május közepén, a Sporting edzőpályáján ötven, arcát eltakaró huligán randalírozott és agresszíven lépett fel a játékosokkal, edzőkkel és segítőkkel szemben. A futballisták közül többen megsérültek, a legsúlyosabban a holland válogatott Bas Dost, akinek több öltéssel kellett összevarrni a fejét. A támadók tettét az váltotta ki, hogy a Sporting a bajnokság utolsó fordulójában 2-1-re kikapott a Maritimótól, így a harmadik helyen végzett, és nem indulhatott a Bajnokok Ligájában.

Az eset után drasztikus változások történtek a klubnál:

távozott az elnök, új vezetőedzőt neveztek ki – kétszer is -, több kulcsember eligazolt, míg a randalírozó huligánok legtöbbjét letartóztatták.

A Sporting négy fordulót követően – az éllovas Benficához és a második Bragához hasonlóan – még veretlen a portugál élvonalban. Az együttes három győzelemmel és egy döntetlennel csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a harmadik helyre. A Sporting ősszel az Európa-liga csoportkörében szerepelhet, ellenfele az angol Arsenal, az azeri Qarabag, valamint az ukrán Vorszkla Poltava lesz majd.

Borítókép: André Pintóék lába alól talán most már kevesebbszer fog kicsúszni a talaj

AFP / NurPhoto / Carlos Palma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!