forma-1

2018.11.23. 14:00

Megvan a Mercedes új tesztpilótája

A következő szezonban a Forma-1-es világbajnok Mercedes tesztpilótája lesz a francia Esteban Ocon – jelentette be Toto Wolff, a stuttgarti istálló csapatfőnöke a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj helyszínén.

A 22 éves Ocon 2016-ban mutatkozott be a Forma-1-ben, azóta 49 futamon indult, a vasárnapi lesz az 50. versenye, a tavalyi és az idei évet a Force Indiánál töltötte. A francia pilóta legutóbb a két hete rendezett Brazil Nagydíjon került reflektorfénybe, miután a futam 44. körében egy vitatott előzési manőver közben kilökte a pályáról az élen álló Max Verstappent (Red Bull), aki így csak második lett a Mercedes ötszörös világbajnoka, a brit Lewis Hamilton mögött.

Ocon sokáig reménykedett abban, hogy vagy hosszabbítanak vele a Force Indiánál, vagy egy másik csapatnál kap pilótaülést, de mostanra biztossá vált, hogy nem lehet ott a 2019-es rajtrácson.

„Sok időt tölt majd a szimulátorunkban, így bármikor bevethető lesz” – jelentette ki Toto Wolff, utalva arra, hogy Ocon a tartalékversenyző szerepét is betölti majd a Mercedesnél.

„Nagy lehetőségeket látunk közösen a Mercedesszel 2020-ra, és remélhetőleg minden a tervek szerint alakul majd” – jelentette ki Ocon.

A Mercedesnél Hamilton szerződése 2020 végéig, a finn Valtteri Bottasszal kötött megállapodás pedig jövő év végéig szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!