Járvány

2020.04.07. 10:30

Az olaszok előnyére válhat a halasztás

Az olasz labdarúgó-válogatottat irányító Roberto Mancini szerint az Európa-bajnokság jövő nyárra halasztása kedvező lehet csapata számára.

Italy's coach Roberto Mancini attends the Euro 2020 1st round Group J qualifying football match Italy v Armenia on November 18, 2019 at the Renzo-Barbera stadium in Palermo. (Photo by Andreas SOLARO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Andreas Solaro

A szakember ezt azzal indokolta, hogy sok nemzeti együttes régebb óta hasonló összetételben játszik, míg neki a 2018-as sikertelen világbajnoki kvalifikáció után kellett új csapatot építenie.

„Most júniusban is jó esélyünk lett volna, de így a játékosaink további egy évvel tapasztaltabbak lesznek”

- jelentette ki az 55 éves edző, aki a balul sikerült vb-selejtező után vette át az olasz csapat irányítását.

Vezérletével a squadra azzurra százszázalékos mérleggel zárta az Eb-selejtezőket, az együttes jelen állás szerint legközelebb szeptemberben lép pályára.

Ezzel kapcsolatban Mancini úgy fogalmazott, bár közel egy évig nem találkozik csapatával – legutóbb novemberben játszottak -, bízik abban, hogy a válogatott 1968 óta először képes lesz megnyerni a kontinenstornát.

„Nehéz és sűrű lesz a mérkőzésnaptárunk a Nemzetek Ligájával, a vb-selejtezőkkel, majd az Eb-vel, nem sok időnk lesz edzeni, de jelenleg a futball nem az első számú probléma”

- tette hozzá a szakember.

A jövő nyárra halasztott Eb-t június 11. és július 11. között rendezik Európa 12 városába, közte Budapesten.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!