nba

2021.02.19. 08:30

A liga történetének 3. legeredményesebb játékosa lett LeBron

A Los Angeles Lakers 109-98-ra kikapott a vendég Brooklyn Netstől az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

A man walks past street art by Joel Arroyo depicting US basketball player Lebron James in central Barcelona on November 12, 2020. - Spain's death toll surged over 40,000 with infections passing the 1.4 million mark, making it the country with the fourth-highest death rate within the EU. (Photo by Josep LAGO / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY MENTION OF THE ARTIST UPON PUBLICATION - TO ILLUSTRATE THE EVENT AS SPECIFIED IN THE CAPTION

Forrás: AFP / Josep Lago

Fotó: AFP

A hazai együttesben LeBron James 32 pontot szerzett, és karrierje során átlépte a 35 ezer pontos határt, ami a ligában korábban csak Karl Malone-nak és Kareem Abdul-Jabbarnak sikerült.

Mindkét oldalon akadt egy-egy komoly hiányzó, a Lakersből Anthony Davis, a Netsből pedig Kevin Durant. A két sztárjátékos távollétét a kaliforniaiak érezték meg jobban, náluk csak James volt az egyedüli, aki extra teljesítményt nyújtott, mellette csupán Kyle Kuzma játszott jól (16 pont, 10 lepattanó). A vendégeknél közben öten jutottak tíz pont felé, James Harden 23, Joe Harris pedig 21 ponttal vette ki a részét a sikerből.

A Lakers számára nem a vereség volt a nap egyetlen rossz híre, ugyanis csütörtökön derült ki, hogy

Davis vádlisérülése súlyosabb a vártnál és négy hetet biztosan ki kell hagynia.

Mély gödörbe került az előző szezon alapszakaszelsője, a Milwaukee Bucks, mely sorozatban ötödik vereségét szenvedte el csütörtökön. A Bucks két napon belül másodszor kapott ki hazai pályán a 2019-es bajnok Toronto Raptorstól.

A Raptors a félidőben 17 ponttal vezetett, innen pedig a Bucks már nem tudott felállni. A Torontóban Norman Powell 29, Pascal Siakam pedig 27 pontig jutott, ezzel pedig mindketten eredményesebbek voltak a Milwaukee legjobbjánál, a legutóbbi két szezon legértékesebb játékosának megválasztott Jannisz Antetokunmpónal, aki 23 pontot szerzett a találkozón.

LeBron James 17. alkalommal az All Star-gála kezdőcsapatában

Az NBA honlapjának beszámolója szerint a Keleti főcsoport válogatottjának ötösébe az előző két szezon legértékesebb játékosa, Jannisz Antetokunmpo (Milwaukee Bucks), valamint Bradley Beal (Washington Wizards), Kevin Durant (Brooklyn Nets), Joel Embiid (Philadelphia 76ers) és Kyrie Irving (Brooklyn Nets) került be.

A Nyugati főcsoportot LeBron James (Los Angeles Lakers) vezeti, aki sorozatban 17. alkalommal lesz ott a gála kezdőcsapatában, ezzel tovább javítva rekordját. Jamesnél csak Kareem Abdul-Jabbar (19) és Kobe Bryant (18) lépett pályára több All Star-gálán.

A címvédő vezére mellett ott lesz a csapatban a háromszoros bajnok, kétszeres MVP Stephen Curry (Golden State Warriors), a szlovén Luka Doncic (Dallas Mavericks), a szerb Nikola Jokic (Denver Nuggets), valamint Kawhi Leonard (Los Angeles Clippers).

A kezdő ötösöket a szurkolók, valamint a média és az NBA-játékosok összesített szavazatai alapján állították össze. A nézőké ötven százalékot számítottak, míg az újságírók és a társak voksai adták a szavazatok másik felét. A legtöbb szavazatot LeBron James kapta, 5 922 554 rajongó követelte őt a kezdőbe. Keleten Durant lett a legnépszerűbb, így ők lettek a csapatkapitányok, és választhatják ki március 4-én élő adásban csapataik többi tagját.

Eredmények:

Milwaukee Bucks-Toronto Raptors 96-110

Los Angeles Lakers-Brooklyn Nets 98-109

Sacramento Kings-Miami Heat 110-118

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!