bundesliga

2021.03.31. 10:30

Dárdai a városi riválisnál végzett munkát méltatta

Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője szerint a következő 10-15 évben az Union Berlinnel közösen kellene megírniuk az élvonalbeli fővárosi rangadók történetét, mert „az mindenkinek jó lenne”, ha ez a két együttes rendszeresen összecsapna a labdarúgó Bundesligában.

21 March 2021, Berlin: Football: Bundesliga, Hertha BSC - Bayer 04 Leverkusen, Matchday 26 at Olympiastadion. Hertha coach Pal Dardai before the start of the match. Photo: Soeren Stache/dpa-Zentralbild/dpa (Photo by SOEREN STACHE / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance

Fotó: Soeren Stache

„Nagyon jó munkát végeznek, fontos a számukra, hogy a következő tíz évben az első osztályban maradjanak, valamint nemzetközi tapasztalatot is gyűjtsenek. Nekünk szintén” – jelentette ki a magyar szakember, aki vasárnap vendégeskedik csapatával az Union Berlin otthonában.

Dárdai szerint a városi riválisnál nem akkor indult el a fejlődés, amikor az együttes 2019-ben feljutott az élvonalba, hanem „abban a pillanatban, amikor a szurkolók megépítették a stadiont”.

Az Union szurkolói 2009-ben önkéntes alapon vettek részt a klub arénájának felújításában, ez pedig a korábbi magyar szövetségi kapitány szerint „energiáról és akaratról” tanúskodik.

A Bundesligában 26 forduló után hetedik helyen álló Union Berlinnek még van esélye arra, hogy nemzetközi kupaszereplést érő helyen zárja a bajnokságot.

„Pozitív irányba mutat a klub stratégiája, és a saját kezükben van a sorsuk”

- jelentette ki Dárdai, aki szerint a jelenlegi, rendkívül erős mezőnyben a 10. helynél előrébb végezni mindenképpen „csúcsminőségű munkáról” árulkodik.

A Bundesligában eddig háromszor találkozott egymással az Union és a Hertha, és mindegyik összecsapást a házigazda nyerte: 2019-ben az Union, tavaly pedig kétszer a Hertha győzött.

Dárdai január 25-én vette át a kiesés elől menekülő Hertha irányítását, mellyel azóta két győzelem és egy döntetlen mellett öt meccset elveszített. A Hertha most a 14. a tabellán, előnye csupán egy pont az osztályozós, 16. pozícióban lévő Kölnnel szemben.

A berlini városi rangadót vasárnap 18 órakor rendezik.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!