tokió 2020

2021.03.29. 09:44

Kialakult az olimpiai futballtorna mezőnye

Honduras és Mexikó férfi labdarúgó-válogatottja kijutott a tokiói játékokra, miután megnyerte elődöntőjét a CONCACAF zóna olimpiai selejtező tornáján a mexikói Guadalajarában.

A hondurasi csapat, amely a 2016-os, riói olimpián negyedikként zárt, már 2–0-ra vezetett az amerikaiak ellen, a rivális erejéből csak a szépítésre futotta (2–1). A házigazda mexikóiak Kanadát verték 2–0-ra a legjobb négy között.

Honduras sorozatban negyedszer kvalifikálta magát az ötkarikás játékokra, míg az Egyesült Államok gárdája a 2008-as pekingi esemény óta nem tud kvótát szerezni.

A nyolccsapatos torna fináléjában így Mexikó–Honduras-mérkőzésre kerül sor, de ez gyakorlatilag már tét nélküli lesz.

Az észak- és közép-amerikai térség olimpiai selejtezőjét eredetileg tavaly márciusban rendezték volna, de a koronavírus-járvány miatt – ahogy magát az olimpiát is – egy évvel elhalasztották.

Ezzel teljes a 16 csapatos olimpiai mezőny a férfiaknál:

Japán (házigazda), Franciaország, Németország, Románia, Spanyolország (Európa), Ausztrália, Szaúd-Arábia, Koreai Köztársaság (Ázsia), Egyiptom, Elefántcsontpart, Dél-afrikai Köztársaság (Afrika), Argentína, Brazília (Dél-Amerika), Új-Zéland (Óceánia), Honduras, Mexikó (Észak- és Közép-Amerika)

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!