bayern münchen

2021.03.18. 12:00

Már zsinórban 19 veretlen BL-meccsnél tartanak a bajorok

Noha már az első mérkőzésen kényelmes előnybe kerültek, Hansi Flick, a címvédő Bayern München vezetőedzője szerint fontos volt, hogy a szerdai visszavágót is megnyerjék a Lazio ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Hans Dieter Flick (Hansi, coach FC Bayern Munich). Single image, cut single motif, half figure, half figure. final training. FC Bayern Munich-Lazio Rom- Soccer Champions League round of 16. on March 16, 2021. DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND / OR QUASI-VIDEO. Photo: Handout FC Bayern Munich via SVEN SIMON Fotoagentur GmbH & Co. Press photo KG # Prinzess-Luise-Str. 41 # 45479 M uelheim / R uhr # Tel. 0208/9413250 # Fax. 0208/9413260 # GLS Bank # BLZ 430 609 67 # Account 4030 025 100 # IBAN DE75 4306 0967 4030 0251 00 # BIC GENODEM1GLS # www.svensimon.net. | usage worldwide (Photo by Marco Donato / FC Bayern Muenchen / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / FC Bayern Muenchen / dpa Picture-Alliance

Fotó: Marco Donato

A bajor csapat az „odavágón” elért 4-1 után otthon 2-1-re győzött az olasz rivális ellen, így 6-2-es összesítéssel jutott be – az utóbbi tíz szezont tekintve kilencedszer – a legjobb nyolc közé. A Bayernen kívül a Borussia Dortmund képviseli a német futballt a negyeddöntőben, míg a Lazio búcsújával eldőlt, hogy olasz együttes nélkül zajlanak tovább a küzdelmek.

„Fontos volt számomra, hogy ezt a mérkőzést is megnyerjük”

- mondta a szerda esti összecsapás után Flick.

„A Lazio jól védekezett, de úgy gondolom, megérdemelt a győzelmünk. A támadósorunk nagyon erős, és fontos, hogy már elöl védekezzünk, nyomás alá helyezve ezzel az ellenfelet.”

A müncheniek kapujában Alexander Nübel helyettesítette a kisebb megfázással bajlódó Manuel Neuert, de miután a Lazio vezetőedzője, Simone Inzaghi meglepetésre kihagyta a csapatból a házi góllövőlista vezetőjét, Ciro Immobilét, a cserekapust nem igazán tesztelték a rómaiak. A Bayern sorozatban 19 veretlenül megvívott BL-meccsnél jár.

„Jól teljesítettünk, a fiúk meccsben voltak, aztán büntetőből kaptunk egy gólt” – mondta Inzaghi.

„Emelt fővel búcsúzunk, miután a csoportszakaszt veretlenül vívtuk meg. Az első mérkőzést sajnáljuk, de itt jól játszottunk.”

A negyed- és az elődöntő sorsolását pénteken tartják Nyonban.

A nyolc közé jutott csapatok:

Bayern München (német, címvédő), Paris Saint-Germain (francia), Liverpool (angol), Manchester City (angol), Chelsea (angol), Real Madrid (spanyol), Borussia Dortmund (német), FC Porto (portugál)

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!