nationalelf

2021.03.30. 16:40

Matthäus szerint Müller ott lesz az Eb-keretben

Lothar Matthäus szerint a nyári labdarúgó Európa-bajnokságra behívja majd a német válogatott keretébe Thomas Müllert Joachim Löw szövetségi kapitány.

17 March 2021, Bavaria, Munich: Football: Champions League, Bayern Munich - Lazio Roma, knockout round, round of 16, second legs at the Allianz Arena. Munich's Thomas Müller. Photo: Sven Hoppe/dpa (Photo by SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / DPA / dpa Picture-Alliance

Fotó: Sven Hoppe

A 60 esztendős szakember a Sky Sport weboldalán vezetett blogjában azt írta, szerinte

„egy ilyen játékosnak helye van a csapatban. Ha Müllert a kispadra ültetik, az csak felesleges vitákhoz vezet, és elvonja a figyelmet a lényegről”.

A Nationalelftől a nyári Eb után távozó Löw a 2018-as világbajnokságot követően döntött úgy, hogy a továbbiakban nem számít Müller, valamint Mats Hummels és Jerome Boateng szolgálataira a válogatottnál.

„Müllert két okból is elvinném az Eb-re, ez pedig a minőség és a mentalitás.

Ha a továbbiakban is úgy futballozik, mint eddig, akkor az ő minőségi játékát nem lehet figyelmen kívül hagyni” – írta Matthäus, aki szerint így a középpályán számos variációs lehetőség állna rendelkezésre a németeknél.

„Kroos és/vagy Gündogan kispadra ültetése természetesen szintén okozhat gondokat, de ez már luxusprobléma” – fogalmazott a korábbi magyar szövetségi kapitány, aki szerint az tény, hogy a középpályások közül senki nem rendelkezik olyan képességekkel, mint Joshua Kimmich.

„Túl sok olyan sztár, aki úgy gondolja, hogy játszania kellene, de ehelyett a kispadon ül, több nyugtalanságot hoz, mint sikert”

- foglalta össze gondolatait a játékosként 150-szeres német válogatott Matthäus.

A németek a június 11-én kezdődő Eb-n a magyarokkal, valamint a világbajnok franciákkal és az Eb-címvédő portugálokkal szerepelnek azonos csoportban.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!