nfl

2021.03.05. 15:00

Rekordáron kelt el Brady újonckártyája

Egy internetes árverésen rekordot jelentő 1,32 millió dollárért (körülbelül 405 millió forint) kelt el a hétszeres Super Bowl-győztes Tom Bradynek az egyik sportkártyája – ennyit korábban még nem fizettek a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő játékosokat megörökítő képért.

Quarterback for the New England Patriots Tom Brady passes the ball during Super Bowl LIII between the New England Patriots and the Los Angeles Rams at Mercedes-Benz Stadium in Atlanta, Georgia, on February 3, 2019. (Photo by ANGELA WEISS / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Angela Weiss

A kártya a 43 éves legendás futballista újonc szezonjában került piacra,

mindössze 100 darab készült belőle és az irányító saját kézjegyével látta el.

A kártyát egy hatalmas Brady-rajongó vásárolta meg, aki gyerekkora óta gyűjti a kedvencét ábrázoló lapokat.

A korábbi rekordot Patrick Mahomes tartotta, a tavalyi bajnok Kansas City Chiefs fiatal irányítójának kártyájáért februárban 861 ezer dollárt fizettek.

Brady pályafutása első 20 évében a New England Patriotsban játszott, itt hat bajnoki címet nyert, majd eligazolt a Tampa Bay Buccaneershez, amellyel rögtön első idényben, karrierje során hetedik alkalommal elhódította a Vince Lombardi-trófeát. A fináléban éppen a Mahomesszal felálló Chiefst győzte le hazai pályán a floridai gárda.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!