tehetséggondozás

2021.03.26. 11:33

Tehetségek után kutat az AS Roma ikonja

Játékosmenedzser lett Francesco Totti világbajnok labdarúgó, aki a jövőben fiatal tehetségek felkutatásával kíván foglalkozni.

Former AS Roma player Francesco Totti attends the Italian Serie A football match Inter Milan vs AS Rome on December 6, 2019 at the San Siro stadium in Milan. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Miguel Medina

Az AS Roma legendás csapatkapitányát játékosmenedzserként nyilvántartásba vette az olasz szövetség (FIGC), így mostantól képviselheti azokat a futballistákat, akiktől erre megbízást kap.

Totti már tavaly létrehozott két ügynökséget, az egyik menedzseléssel, a másik tehetségkutatással foglalkozik.

Akkoriban elmondta, hogy nemcsak Európában, hanem

az egész világon keresni fogja az ügyes fiatalokat, hogy a lehető legjobban fejlődjenek.

Az elmúlt hónapokban az FIGC vizsgálatot indított – amely még mindig folyamatban van – annak kiderítésére, hogy Totti képviselt-e futballistákat a menedzseri engedélye megszerzése előtt.

A kiváló labdarúgó 2017-es visszavonulásáig 25 szezon alatt 786 meccset játszott az AS Romában, amellyel 2001-ben bajnok lett. Az olasz válogatottban 58 mérkőzésen kilenc gólt szerzett, és 2006-ban világbajnoki címet ünnepelhetett.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!