FC Barcelona

2021.04.18. 12:20

A kupagyőzelem után az elnök még biztosabb lett Messi jövőjével kapcsolatban (videó)

Joan Laportának, az FC Barcelona régi-új elnökének meggyőződése, hogy Lionel Messi náluk folytatja karrierjét, miután a katalán elitalakulat szombaton az argentin labdarúgó hathatós közreműködéséve elhódította a spanyol Király Kupát.

A handout picture released by the Spanish Football Federation (RFEF) shows Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrating with the trophy in front of Spain's King Felipe VI (back C) and Spanish Football Federation president Luis Rubiales (2ndR) at the end of the Spanish Copa del Rey (King's Cup) final football match between Athletic Club Bilbao and FC Barcelona at La Cartuja stadium in Seville on April 17, 2021. (Photo by Handout / RFEF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / RFEF" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: AFP / RFEF / Handout

Fotó: AFP

Laporta azt követően nyilatkozott Messi ügyében optimistán, hogy a Barca a sevillai kupadöntőben 4-0-ra verte az Athletic Bilbaót, nem kis mértékben az argentin világsztár két góljának és parádés játékának köszönhetően. A katalánok történetük során 31. alkalommal zártak a sorozat élén, maga

Messi pedig hetedszer emelhette a magasba a Copa del Reyt, csapatkapitányként azonban először.

Ez volt pályafutásának 35. trófeája a Barcelonával, amelyben 2004 óta szerepel.

Az argentin a közelmúltban többször kilátásba helyezte: nyáron, szerződése lejártával távozik az együttestől, ami megkerülhetetlen témát jelent hónapok óta a klubnál. Laporta a kupagyőzelem után kiemelte: Messi a világ legjobb játékosa, akit nagyon szoros kötelék fűz a katalán klubhoz.

„Meggyőződésem, hogy maradni akar, és mindent megteszünk azért, hogy ez így is történjék. Ő is láthatta, hogy remek társaság támogatja, amely gyönyörű futballt képes játszani”

- mondta a márciusban elnökké választott Laporta.

Messi nem mondott semmit a jövőjével kapcsolatban, de dicsérte csapatát, amiért a szörnyű szezonkezdeten túljutva megnyerte a Király Kupát és harcban van a spanyol bajnoki címért is.

„Egészen különleges ezt a kupát a klub kapitányaként felemelni, nagyon boldog nap ez számunkra”

- jelentette ki.

Ronald Koeman, a Barcelona holland edzője is fejet hajtott Messi teljesítménye előtt:

„Leo éveken át demonstrálta, hogy ő a világ legjobb játékosa és ma nagyon hatékony volt, de kijár a dicséret az egész csapatnak. Rendkívüli szinten játszottunk, megérdemeltük a kupát” – fogalmazott a tréner.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!