megkönnyebbülés

2021.04.22. 14:10

Fernandinho: a Szuperliga bukásával a labdarúgás nyert

A Manchester City csapatkapitánya szerint a labdarúgás nyert azzal, hogy az Európai Szuperliga (ESL) vasárnap éjjel bejelentett terve gyorsan összeomlott.

Manchester City's Brazilian midfielder Fernandinho celebrates after he scores his team's second goal during the English League Cup semi final first leg football match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford in Manchester, north west England, on January 6, 2021. (Photo by PETER POWELL / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Peter Powell

„Őrület, ami azóta történt, hogy a Chelsea-től kikaptunk az FA Kupában. A fiúk egy kicsit maguk alatt voltak, és akkor jött a Szuperliga ötlete, ami meglepett bennünket” – mondta a brazil védekező középpályás a Sky Sportsnak, hozzátéve, hogy nem számítottak erre a lépésre, de végül a józan ész döntött.

„Aki szereti a futballt, nem támogatta a Szuperligát, közéjük tartoznak a mi játékosaink is, úgyhogy most örülünk, hogy így alakultak a dolgok, de azért meglepődtünk”

- fogalmazott.

A 35 éves játékos elárulta: azt tervezték, kiállnak a véleményükkel és elmondják, hogy ellenzik a tervet, de aztán abban maradtak, hogy megvárják a klub közleményét.

„Boldogok vagyunk, mert végül a labdarúgás nyert”

- hangsúlyozta.

A húszcsapatosra tervezett Európai Szuperliga létrehozását vasárnapról hétfőre virradóra jelentették be, az alapítók között hat angol és három-három olasz és spanyol klub volt, ugyanakkor a tervet a legfelsőbb politikai, valamint sportszakmai körökben, a nemzetközi (FIFA) és az európai szövetség (UEFA) részéről is széleskörű ellenérzés fogadta. Szurkolói csoportok szintén éles kritikákat fogalmaztak meg a tervezett sorozattal szemben.

Ezek hatására elsőként kedden este a Manchester City jelentette be hivatalosan, hogy visszalép a szerepléstől, majd szerda hajnalban a Chelsea, aztán az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham Hotspur is kihátrált a kezdeményezésből. Szerda délutánra az Atlético Madrid, az Internazionale és az AC Milan lépett vissza, a Juventus pedig ekkor már az ESL megvalósítását bizonytalannak értékelte. Az alapítóklubok közül így csak az FC Barcelona és a Real Madrid nem változtatott hivatalosan az álláspontján a Szuperligát illetően, melynek a tervek szerint 15 állandó, illetve öt további résztvevője lett volna.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!