Európa-liga

2021.04.07. 13:00

Kezdődik a harc az elődöntős helyekért

Csütörtökön rendezik az első mérkőzéseket a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjében.

Manchester United's Norwegian manager Ole Gunnar Solskjaer on the pitch after the English Premier League football match between Manchester United and Brighton and Hove Albion at Old Trafford in Manchester, north west England, on April 4, 2021. (Photo by Oli SCARFF / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Oli Scarff

A végső győzelemre is esélyesnek tartott csapatok közül a Manchester United a Granada vendége lesz. Az angolok vezetőedzője, Ole Gunnar Solskjaer korábban a Moldét irányította, és a spanyolok éppen ezt a csapatot ütötték el a továbbjutástól az előző körben. A norvég szakvezető szerint ez azt bizonyítja, hogy jó együttesről van szó, tehát egyáltalán nem veszik félvállról a párharcot.

A legjobb nyolc között még egy angol gárda küzd, az Arsenal a Slavia Prahával veszi fel a harcot. A csehek legutóbb a jogelőd UEFA Kupa 2007/08-as szezonjában voltak az Ágyúsok vendégei, és az a kirándulás egyáltalán nem végződött jól a számukra, ugyanis 7-0-s vereséggel távoztak Londonból. A mostani idényben ugyanakkor a Leicester Cityt és a Glasgow Rangerst is megverte idegenben Jindrich Trpisovsky csapata, és a harmadik szigetországi ellenféllel szemben is szeretne meglepetést okozni.

A negyeddöntők legkiemelkedőbb párharcának az Ajax Amsterdam és az AS Roma csatája ígérkezik.

A hollandok sorozatban a 11. El-meccsüket nyerhetik meg hazai pályán, míg a rómaiak az olasz együttesek becsületéért is küzdenek, miután hazájuk képviseletében már csak ők vannak állva a nemzetközi porondon.

A nyolcaddöntők talán legemlékezetesebb teljesítménye a Dinamo Zagreb játékosa, Mislav Orsic nevéhez fűződött, aki mesterhármasával gyakorlatilag egymaga verte meg a jóval esélyesebbnek tartott Tottenham Hotspurt. A horvátok a Villarreallal csapnak össze a negyeddöntőben, és az új vezetőedző, Damir Krznar szavai szerint nem szeretnének megállni ennél a szakasznál:

„Az előző nagy sikertől hajtva arról álmodozunk, hogy bejutunk a legjobb négy közé”

- idézte a szakembert az európai szövetség honlapja.

A másik oldalon az Európa-liga történetének legsikeresebb edzője ül majd a kispadon: Unai Emery eddig 88 mérkőzésen irányított csapatot ebben a sorozatban, és a Sevillával háromszor el is hódította a győztesnek járó trófeát.

A csütörtöki első mérkőzések után a visszavágókra a jövő héten kerül sor.

Az elődöntőket április 29-én és május 6-án rendezik, a döntő pedig május 26-án lesz Gdanskban.

Európa-liga, negyeddöntő, 1. mérkőzések, csütörtök:

Dinamo Zagreb (horvát)-Villarreal (spanyol) 21.00

Ajax Amsterdam (holland)-AS Roma (olasz) 21.00

Arsenal (angol)-Slavia Praha (cseh) 21.00

Granada (spanyol)-Manchester United (angol) 21.00

Az elődöntőben:

Granada/Manchester United-Ajax/AS Roma

Dinamo Zagreb/Villarreal-Arsenal/Slavia Praha

Forrás: MTI

Borítókép: Solskjaerék a végső diadalra hajtanak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!