Ország-világ

2021.05.01. 19:20

Bronzérmes lett az UVSE női pólócsapata az Euroligában

Harmadikként végzett az UVSE a női vízilabda Euroligában: a magyar bajnok az orosz Dinamo Uralocskát győzte le a budapesti négyes döntő vasárnapi első mérkőzésén, a bronzéremért rendezett összecsapáson a Tüskeuszodában.

Budapest, 2021. május 1. Az UVSE játékosai ünneplik gyõzelmüket a nõi vízilabda Euroliga bronzmérkõzéseként játszott UVSE - Dinamo Uralocska találkozó végén a budapesti Tüskeuszodában 2021. május 1-jén. A harmadik helyen végzett az UVSE a nõi vízilabda Euroligában, miután 15-10-re legyõzte az orosz Uralocskát. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Gyors magyar gólokkal kezdődött az összecsapás Rybanska Natasa jóvoltából, mindkétszer a center volt eredményes. A parádés villámrajt Baksa Vanda találatával folytatódott, így négypercnyi játék után 3-0-ra vezetett a magyar bajnokcsapat. Orosz szépítést követően Keszthelyi Rita büntetőből vette be az Uralocska kapuját, egy ejtést és egy átlövést követően viszont hirtelen szoros lett az állás, de Rebecca Parkes látványos húzása centerből 5-3-as részsikert jelentett.

A második negyedben a felek „másolták” az elsőt: ismét 5-3-mal ért véget a játékrész, és megint az UVSE javára úgy, hogy játékosai szebbnél szebb megoldásokkal alakították ki a 10-6-os félidei eredményt. Különösen látványosra sikeredett Antal Dóra, és a végül négy gólig jutó csapatkapitány, Keszthelyi ejtése, illetve Szücs Gabriella távoli lövése az oroszok üresen hagyott kapujába.

A harmadik negyedben tartotta a különbséget az UVSE, amely higgadt, koncentrált pólóval fokozatosan elvette az ellenfél kedvét a játéktól, és a meccs végére széteső oroszokra ötgólos vereséget mérve szerezte meg a bronzérmet.

A női vízilabda legrangosabb sorozatának számító Euroliga négyes döntőjében először érdekelt két magyar csapat. Az UVSE negyedik alkalommal jutott el a végjátékba, eddigi legjobb eredménye a 2016-os második hely, további két alkalommal pedig negyedikként zárt.

A 20.15-kor kezdődő döntőben a Dunaújváros és a görög Olympiakosz csap össze, előbbi a pénteki elődöntőben az Uralocskát verte büntetőkkel, utóbbi pedig az UVSE felett diadalmaskodott egy góllal.

Címkék#UVSE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!