nationalelf

2021.05.27. 17:00

Werner: Flick szuper edző

A csatár Timo Werner szerint Hansi Flick tökéletes választás a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára, melyet a július 11-én záruló Európa-bajnokság után vesz majd át.

firo Fuvuball, football, 03.09.2014 Lv§nderspiel National team: friendly game Germany - Argentina2: 4 Federal coach Joachim Lv? w farewell to Hansi Flick (Photo by firo Sportphoto / Jvºrgen Fromme / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance

Fotó: Jürgen Fromme

A német szövetség (DFB) kedden jelentette be, hogy aláírták a szerződést Flickkel, akinek megbízatása 2024-ig szól. Az Eb-n – ahol a németek a magyarokkal vannak azonos csoportban – még Joachim Löw irányítja a válogatottat.

„Igazán szuper edző” – mondta a Chelsea támadója Flickről, aki 19 hónap alatt hét trófeát gyűjtött be a Bayern München vezetőedzőjeként.

„Amit elért a Bayernnel, azt nem igazán lehet túlszárnyalni. Ő a tökéletes személy a DFB számára, mert karizmája és hozzáállása nagyon hasonló Löwéhez.”

Flick a 2014-es világbajnoki diadal során még Löw segítője volt a válogatottnál. Azt már hónapok óta tudni lehetett, hogy a jelenlegi kapitány az Eb után távozik.

A szombati BL-döntőben is érdekelt Werner a közelgő Európa-bajnokság kapcsán elmondta, hogy egyelőre nem igazán tudják, hol tartanak, de szerinte a torna megnyerésére is van esélyük.

„Talán jó tesz nekünk, ha nem a topesélyesek között tartanak minket számon. Így egy kicsit felszabadultabban játszhatunk”

- tette hozzá.

A németek az Eb-n mindhárom csoportmeccsüket Münchenben játsszák. Június 15-én a világbajnok franciákat, 19-én a címvédő portugálokat, 23-án pedig a magyarokat fogadják.

Forrás: MTI

Borítókép: Löw és Flick a 2014-es vb-győzelem után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!