serie a

2021.06.01. 19:00

Itt vannak az olasz élvonal legjobbjai

A friss aranyérmes Internazionale csatára, a belga Romelu Lukaku lett az olasz futballbajnokság legutóbbi idényének legértékesebb játékosa (MVP) a Serie A honlapjának közlése szerint.

Inter Milan's Belgian forward Romelu Lukaku controls the ball during the Italian Serie A football match Inter Milan v Genoa on February 28, 2021 at the San Siro stadium in Milan. (Photo by Filippo MONTEFORTE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Filippo Monteforte

A 28 éves, 91-szeres válogatott labdarúgó az élvonal 2020/21-es szezonjában 24 góllal és 11 gólpasszal segítette milánói klubcsapatát, amely tizenegy esztendő után szerzett ismét bajnoki címet, véget vetve a Juventus csaknem évtizedes elsőségének.

A legjobb középpályás titulust az ugyancsak az Interben játszó Nicolo Barella érdemelte ki, a Juventus portugál futballistája, a 29 gólos Cristiano Ronaldo pedig a legjobb csatár lett.

Az Atalantát erősítő Cristian Romerót a legjobb védőnek, Gianluigi Donnarummát, az AC Milan hálóőrét pedig a legjobb kapusnak választották.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!