premier league

2021.06.02. 12:10

Már gőzerővel ráálltak Agüero pótlására a Citynél

Kaldun al-Mubarak, az angol bajnok Manchester City labdarúgóklub elnöke kijelentette, hogy rendelkezésre áll a pénzügyi háttér a csapattól távozó Sergio Agüero pótlására, valamint további új igazolásokra.

Manchester City's Argentine forward Sergio Aguero (L) talks with Manchester City's Spanish coach Josep Guardiola during a training session at the Dragao stadium in Porto on May 28, 2021 on the eve of the UEFA Champions League final football match between Manchester City and Chelsea. (Photo by MICHAEL STEELE / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Michael Steele

Az argentin válogatott Agüero, aki 260 góllal a City történetének legeredményesebb futballistája, a következő két idényben az FC Barcelonában folytatja pályafutását.

„Egy legendát veszítünk el Sergio Agüero személyében, akit nagyon nehéz lesz pótolni, de biztos vagyok abban, hogy megtaláljuk majd a megfelelő játékost erre a feladatra”

- mondta a klub weboldalán al-Mubarak, aki szerint a csapatban vannak még olyan posztok, amelyek erősítésre szorulnak.

„Az egyik dolog, amit az elmúlt években megtanultam, az az, hogy folyamatosan be kell építeni tehetségeket, velük frissíteni a keretet, és ez különösen igaz akkor, amikor a legmagasabb szinten szerepel a csapat” – nyilatkozta az elnök.

A City magabiztosan nyerte meg a Premier League legutóbbi kiírását, 12 ponttal megelőzve a második, városi rivális Unitedet, a Ligakupában szintén diadalmaskodott, ám a Bajnokok Ligája múlt szombati döntőjében 1-0-ra kikapott a Chelsea-től.

„A bajnoki cím birtokában sem dőlhetünk hátra, ez most az az időszak, amikor ki kell mondanunk, hogy nem vagyunk elégedettek, és számunkra önmagában kevés a Premier League trófeája”

- fogalmazott al-Mubarak.

Forrás: MTI

Borítókép: Agüero még a City edzésén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!