Olimpia 2020

2021.07.20. 08:30

Szabó Tünde elégedett a létszámmal

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára kimondottan elégedett azzal, hogy 173 magyar sportoló vehet részt a pénteken kezdődő tokiói olimpián.

Budapest, 2021. július 19. A tokiói nyári olimpiára induló magyar csapat tagjai és kísérõik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtéren 2021. július 19-én. A világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói olimpia július 23-án kezdõdik, amelyen hazánkat 173 fõs csapat képviseli. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

„Óriási dolog, hogy ilyen nehéz helyzetben ilyen sok sportoló fogja képviselni hazánkat.

Nagyon elégedett vagyok, hiszen a legutóbbi két olimpián nem volt ilyen magas a sportolói létszám”

- nyilatkozta az M1 aktuális csatornán Szabó Tünde, aki kiemelte, hogy hetven egyesületből, 23 sportágban indulnak majd a magyarok Japánban.

Az államtitkár közölte, már sok helyen elhangzott, hogy 15 érem realitás lehet a küldöttségtől, és azt gondolja, hogy ezt valóban el fogják érni a magyarok.

„Reméljük, minél csillogóbb érmekkel térnek haza” – tette hozzá.

„Ez egy olyan olimpia lesz, amire mindenki emlékezni fog, akár sportoló, akár sportvezető, akár sportszakember”

- vélekedett Szabó Tünde.

Hangsúlyozta, a sportvezetők feladata az volt, hogy minden lehetőséget megragadjanak a sportolók támogatására, hogy azok a legjobb tudásuk szerint készülhessenek fel az ötkarikás játékokra. Éppen ezért a koronavírus-járvány miatti nagyon nehéz időszakban is biztosították, hogy a versenyzők sportolhassanak, az ő érdekükben történt, hogy a sportnagyhatalmakhoz képest a legkésőbb zárták be a létesítményeket, és a legkorábban nyitották ki azokat.

Az államtitkár a japánoktól – a tőlük megszokott – precíz, kitűnő szervezésre számít, és elmondása szerint a Magyar Olimpiai Bizottság már Japánban tartózkodó munkatársai megerősítették, hogy eddig minden ennek megfelelően zajlik a helyszínen.

Szabó úgy vélekedett,

a sportolók számára „nézők nélkül nem lesz ugyanaz” az olimpia, de a buborékrendszerben lebonyolított hazai versenyek során már alkalmazkodhattak a speciális körülményekhez,

amelyek így nem érik őket újdonságként.

Forrás: MTI

Borítókép: a tokiói nyári olimpiára induló magyar csapat tagjai és kísérőik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2021. július 19-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!