Vuelta a Espana

2021.08.21. 21:54

Már a második sprintsikerét aratta a Vueltán Fabio Jakobsen

Az egy éve rendkívül súlyos bukást elszenvedő Fabio Jakobsen immár második sprintsikerét aratta a Vuelta a Espanán, a spanyol országúti kerékpáros körverseny nyolcadik szakaszán az összetett élcsoportja nem változott.

Stage winner Team Deceuninck's Dutch rider Fabio Jakobsen celebrates on the podium wearing the green jersey after the 8th stage of the 2021 La Vuelta cycling tour of Spain, a 173.7 km race from Santa Pola to La Manga del Mar Menor, on August 21, 2021. - Dutch rider Fabio Jakobsen won stage 8 of the Vuelta a Espana today for his second mass sprint triumph on the race just a year after a near fatal crash on the Tour of Poland. (Photo by JOSE JORDAN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Jose Jordan

Jelentős részben a tengerparton vezető, kategorizált emelkedő nélküli 173,7 kilométeres táv várt a mezőnyre szombaton a Santa Pola és La Manga del Mar Menor közötti etapon. A nap háromfős szökését már korán, 36 kilométerrel a cél előtt utolérte az oldalszél miatt nagy tempót diktáló mezőny, amelyben szakadás nem alakult ki.

Így normál sprintbefutóra került sor, amelyben a Deceuninck – Quick-Step holland bringása bizonyult leggyorsabbnak azzal együtt is, hogy a hajrában elvesztette csapata felvezető vonatát. Másodikként az olasz Alberto Dainese, harmadikként a Jakobsenhez hasonlóan már két etapsikernél járó belga Jasper Philipsen zárt.

Az összetett élcsoportja nem változott, a legutóbbi két kiírásban győztes szlovén Primoz Roglic őrzi a piros trikót.

Vasárnap a Puerto Lumbreras és Alto de Velefique közötti 188 kilométer megtétele és hegyi befutó vár a 76. Vuelta a Espana mezőnyére. A 3417 kilométer össztávú viadal szeptember 5-én Santiago de Compostelában, a híres Szent Jakab-zarándokút – ismert nevén El Camino – záró állomásán ér véget.

Eredmények:

8. szakasz, Santa Pola-La Manga del Mar Menor, 173,7 km:

1. Fabio Jakobsen (holland, Deceuninck – Quick-Step) 3:56:05 óra

2. Alberto Dainese (olasz, DSM) azonos idővel

3. Jasper Philipsen (belga, Alpecin-Fenix) a. i.

Az összetett élcsoportja:

1. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 29:14:40 óra

2. Felix Grossschartner (osztrák, Bora-hansgrohe) 8 másodperc hátrány

3. Enric Mas (spanyol, Movistar) 25 mp h.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!