pályafutás

2021.09.01. 17:09

A Barcelona kölcsönvette Luuk de Jongot

A szezon során teljes egészében ők állják a fizetését, illetve egy év elteltével lehetőségük van a játékjog végleges megszerzésére.

Luuk de Jong az FC Barcelona labdarúgócsapatában folytatja pályafutását.

A katalán klub honlapján jelentette be, hogy a Sevillától egy évre kölcsönbe megszerezte a 31 éves holland válogatott csatárt.

Hozzátették: a szezon során teljes egészében ők állják a fizetését, illetve egy év elteltével lehetőségük van a játékjog végleges megszerzésére.

A támadó a De Graafschap, a Twente, a Mönchengladbach, a Newcastle United, a PSV és a legutóbbi két idényben a Sevilla gárdájában szerepelt. Az eindhoveni klubnál 204 tétmérkőzésen 122 gólt szerzett, a 2018/19-es bajnoki szezonban 28 góllal a liga gólkirálya volt.

A Sevillában 69 bajnoki találkozón lépett pályára, tíz gól és két gólpassz fűződik a nevéhez. A támadó négyszeres holland bajnok, a Sevillával 2020-ban Európa-ligát nyert. A holland válogatottban 2011 februárjában mutatkozott be, és 38 alkalommal lépett pályára.

Tagja volt annak a holland nemzeti csapatnak, amely döntős volt az UEFA Nemzetek Liga első kiírásában, a gárda szövetségi kapitánya a Barcelona mostani vezetőedzője, Ronald Koeman volt.

A Barcelona keretében nagy mozgás volt ezen a nyáron: Lionel Messi egy hónapja történt távozása után – az argentin ingyen került a Paris Saint-Germainhez – az átigazolási időszak hajrájában Antoine Griezmannt kölcsönadták volt klubjának, a bajnoki címvédő Atlético Madridnak, de elment végül Emerson Royal (Tottenham Hotspur), Rey Manaj (Spezia) és Ilaix Moriba (RB Leipzig) is.

Az érkezettek között szerepel Luuk de Jongon kívül az argentin Sergio Agüero és a spanyol Eric García (mindkettő Manchester City), valamint a holland Memphis Depay (Olympique Lyon), utóbbi három játékos ingyen került a csapathoz.

A Barcelona klubhonlapján másik közleményben fejtette ki, hogy a négy csapatkapitány közül kettő, Sergio Busquets és Jordi Alba hozzájárult fizetésének csökkentéséhez, amely lehetővé tette számukra Agüero regisztrációját a ligába, illetve továbbra is meg tudnak felelni a szervezet pénzügyi fair play-szabályainak.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!