azt hitte, vicces

2021.10.12. 10:00

E-mailjei buktatták le a Raiders edzőjét

Rasszista, homofób és szexista levelek miatt lemondott Jon Gruden, az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Las Vegas Raiders vezetőedzője.

The head coach of the Super Bowl champions Tampa Bay Buccaneers, Jon Gruden, talks to the media 27 January, 2003, in San Diego, California. The Buccaneers defeated 26 January the Oakland Raiders 48 to 21 to earn their first Super Bowl championship. AFP PHOTO (Photo by TOM KURTZ / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Tom Kurtz

A tréner korábbi e-mailjeiből a New York Times hozott nyilvánosságra olyan részleteket, melyekben az 58 éves Gruden például egy 2014-ben kiválasztott,

nyíltan homoszexuális játékoson viccelődött, a női játékvezetők térnyerésén élcelődött, vagy éppen arról írt, el kellene tiltani az olyan futballistát, aki térdel az amerikai himnusz alatt.

Az NFL eredetileg a Washington Football Teammel és az ottani munkahelyi kultúrával kapcsolatban nyomozott, és bő 650 ezer levelezés között találták meg Gruden azon e-mailjeit, amelyeket – még az ESPN sportcsatorna munkatársaként – Bruce Allennek, a Washington akkori elnökének küldött.

„Lemondtam a Las Vegas Raiders vezetőedzői posztjáról. Nagyon szeretem a klubot, és nem szeretnék zavaró tényező lenni. Köszönök mindent a játékosoknak, az edzőknek, a stábnak és a szurkolóknak is. Sajnálom, ami történt, nem akartam megbántani senkit”

– fogalmazott rövid közleményében Gruden.

Az eddigi vezetőedző helyét átmenetileg segítője, Rich Bisaccia veszi át a 3/2-es győzelmi mutatóval álló csapatnál.

Gruden – aki 1998 és 2002 között már volt a Raiders edzője, majd 2002 és 2008 között a Tampa Bay Buccaneerst irányította – 2018-ban tért vissza a Las Vegas-i gárda kispadjára, amely élén utóbbi időszakában folyamatosan javuló teljesítményt nyújtott, és 22 győzelem mellett 31 alkalommal kapott ki.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!