tragédia

2021.10.14. 07:14

Meggyilkolták a kenyaiak olimpiai negyedik hosszútávfutóját

A gyanú szerint a férje késelte halálra a 25 éves atlétát.

(FILES) In this file photo taken on September 28, 2019 Kenya's Agnes Jebet Tirop celebrates with the national flag after finishing third in the Women's 10,000m final at the 2019 IAAF World Athletics Championships at the Khalifa International stadium in Doha. - Record-breaking Kenyan distance runner Agnes Tirop was found dead on October 13, 2021 with stab wounds to her stomach in a suspected homicide, athletics officials said.

Forrás: AFP

Fotó: Kirill KUDRYAVTSEV

Holtan találták otthonában Agnes Tirop kétszeres világbajnoki bronzérmes, olimpiai negyedik helyezett kenyai hosszútávfutót.

Az afrikai ország atlétikai szövetségének szerdai közlése szerint a mindössze 25 évesen elhunyt sportoló halálának körülményei miatt a nyomozás jelenleg is folyik, de azt az információt kapták, hogy a gyanú szerint a férje késelte halálra az atlétát.

Elgeyo Marakwet megye rendőrfőkapitánya, Tom Makori szerda este elmondta: nagy erőkkel keresik Tirop férjét, mivel az elhuny családja jelezte: a férj sírva telefonált nekik, és Isten bocsánatát kérte egy olyan tettért, amit elkövetett. Makori hangsúlyozta: szörnyű bűncselekmény történt, ezért gyors és átfogó vizsgálatot ígért.

Tiropot a nyakán és a hasán érte szúrás. Az atléta ház előtt parkoló autójának szélvédőjét és ablakait betörték, ez arra utalhat, hogy a gyilkosság előtt veszekedtek, vitáztak a felek.

Agnes Tirop a 2017-es és a 2019-es szabadtéri világbajnokságon is harmadik lett 10 000 méteren, míg a tokiói játékokon 5000-en a negyedik helyen végzett. Szeptemberben pedig 30:01 percre javította a 10 kilométer tisztán női mezőnyben elért világcsúcsát.

„Kenya elveszített egy ékszert” – írta Tiropra emlékező közleményében a Kenyai Atlétikai Szövetség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!