Emlékezetes csata után

2021.12.14. 20:28

Verstappen aranyszínű cipőben tesztelt

A 24 éves holland pilóta a 2022-es idényre szánt új gumik tesztelésén 124 kört tett meg Red Bulljával.

Két nappal a világbajnoki cím elhódítása után aranyszínű cipőben ült autóba Max Verstappen a Forma-1 keddi, Abu-Dzabiban rendezett tesztjén.

A 24 éves holland pilóta a 2022-es idényre szánt új, 18 colos (46 cm) gumik tesztelésén 124 kört tett meg Red Bulljával.

Verstappen vasárnap emlékezetes csata végén, a biztonsági autós fázis után, az év záróversenyének utolsó körében előzte meg a hétszeres vb-első, címvédő brit Lewis Hamiltont (Mercedes) és szerezte meg karrierje első világbajnoki trófeáját, amelyet csütörtökön Párizsban, egy ünnepélyes díjátadó ceremónián vehet majd át.

A vasárnapi "végjáték" komoly visszhangot váltott ki, ugyanis a brit sztár végig vezetett a futamon, de öt körrel a leintés előtt a versenybíróság egy baleset miatt a pályára küldte a biztonsági autót, amely lehetőséget teremtett Verstappennek az előzésre. Ezután előbb azt közölték, hogy a két vb-rivális közé "beszorult", lekörözött pilóták nem előzhetik meg a Safety Cart, egy körrel később aztán megváltoztatták ezt a döntést, amelynek eredményeként a friss gumikkal támadó Verstappennek esélye nyílt előzni és az utolsó körben le is hagyta Hamiltont.

Az eset után a Mercedes két okból is óvást nyújtott, amit elutasítottak, ugyanakkor a német csapatnak csütörtökig még van lehetősége fellebbezni.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában