Férfi kézilabda Eb

2022.01.13. 19:55

Szoros győzelemmel rajtolt a címvédő

A címvédő Spanyolország 28-26-ra legyőzte Csehországot a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, csütörtökön Pozsonyban.

A vártnál szorosabb spanyol sikerhez a Telekom Veszprém jobbátlövője, Jorge Maqueda két góllal járult hozzá.

Az előző kontinenstornán negyedik helyezett szlovénok Debrecenben 27-25-re nyertek Észak-Macedónia ellen. A veszprémi Blaz Blagotinsek négy, Gasper Marguc egy, a szegedi Borut Mackovsek kettő, Nik Henigman pedig egy gólt dobott a szlovénoknál.

Szegeden a szerb válogatott magabiztos siker aratott az ukránok felett. A Pick Szeged jobbszélsője, Bogdan Radivojevic öt góllal járult hozzá a sikerhez.

Borítókép: Filip Mirkulovszki (b), az észak-macedón és Vid Poteko, a szlovén válogatott játékosa a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság A csoportjában játszott mérkőzésen a debreceni Főnix Arénában 2022. január 13-án. Szlovénia 27-25-re győzött Észak-Macedónia ellen. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában