Terepkerékpár-vk

2022.01.23. 15:28

Vas Kata Blanka ötödik hellyel zárt

Az Európa-bajnoki ezüstérmes Vas Kata Blanka ötödik hellyel zárta a cyclocross (terepkerékpár) világkupa-sorozatot a hollandiai Hoogerheidében vasárnap.

Az SD Worx hegyikerékpárban olimpiai, országúton világbajnoki negyedik, mindhárom szakágban magyar bajnok bringása végig az élmezőnyben tekert, többször is az élre állt, és végül legjobb nem hazai versenyzőként ért célba az ötödik helyen.

A viadalt a szakág hétszeres világbajnoka, Marianne Vos nyerte a világ- és Európa-bajnok, összetett vk-győztes Lucinda Brand és az U23-asok pontversenyét élen záró Puck Pieterse előtt.

A több futamot is kihagyó Vas a nyolcadik fejezte be a világkupát, amely során október végén a belgiumi Overijsében versenyt tudott nyerni.

Jövő hétvégén következik a szakági idényt lezáró világbajnokság az amerikai Fayetteville-ben.

Eredmény (a sorozat honlapja alapján):

 

1. Marianne Vos (holland, Jumbo-Visma) 52:14 perc

2. Lucinda Brand (holland, Baloise Trek Lions) 10 másodperc hátrány

3. Puck Pieterse (holland, Alpecin-Fenix) 11 mp h.

...5. Vas Kata Blanka (SD Worx) 21 mp h.

Borítókép: A győztes Vas Kata Blanka, a Team SD Worx versenyzője a célban a női elit 19+ kategória versenyében a terepkerékpár (cyclocross) országos bajnokságon a városligeti Királydombon 2022. január 9-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában