RB Leipzig

2022.05.22. 18:58

Gulácsi: ez egy szenzációs szezon volt

A Bundesligában az első négybe kerülést és az ezzel kivívott BL-szereplést óriásinak nevezte, különösen annak tükrében, hogy a télen a 11-12. helyen álltak.

Óriási tettnek tartja Gulácsi Péter, az RB Leipzig labdarúgócsapatának kapusa, hogy a Német Kupa megnyerésével megszerezték a klub történetének első trófeáját. 

"Hét éve érkeztem, abból a csapatból, amellyel a másodosztályból feljutottunk, hatan vagyunk még, tehát a csapat magja egyben maradt. Nyilván tudjuk, hogy mit jelent ez a városnak, a klubnak, a szurkolóinknak. Óriási nagy dolog, hogy megszereztük az első trófeát a klubunk rövid történetében" - nyilatkozott az M1 aktuális csatornának a magyar válogatott kapus az után, hogy a szombat esti berlini döntőben a Lipcse 1-1-es eredmény után tizenegyesekkel legyőzte a Freiburgot. 

Úgy vélekedett, hogy az első félidőben kissé passzívak voltak, a másodikat jól kezdték, de gyorsan emberhátrányba kerültek, emiatt szerinte "sokan el is könyvelték talán, hogy ebből nem lesz kupagyőzelem", de "a csapat megmutatta igazi erejét". 

Emlékeztetett rá, hogy a Freiburg is az első kupadiadaláért szállt harcba, mindkét csapat szurkolói kitettek magukért, ezért nagyszerű volt a hangulat. 

Gulácsi a lipcsei csapat egész idényét szenzációsnak nevezte. 

"A kupagyőzelemmel megkoronázva ez a klub történetének legjobb szezonja volt, három sorozatban versenyben voltunk sokáig, illetve kettőben el is értük a célunkat" - mondta. A Bundesligában az első négybe kerülést és az ezzel kivívott BL-szereplést óriásinak nevezte, különösen annak tükrében, hogy a télen a 11-12. helyen álltak. 

"Az Európa-ligában az elődöntőig jutottunk. Nyilván a kupagyőzelem után más a helyzet, de azért egy kis keserűség van bennünk, mert ott egy nagyon nagy lehetőséget szalasztottunk el, hogy európai finálét játszhassunk. De így utólag, hogy a kupát megnyertük, ez elég vigasz nekünk" - tette hozzá. 

A válogatottra váró Nemzetek Ligája-találkozókra rátérve jelezte, hogy a német kupadöntősöknek - mellette Willi Orbánnak, Szoboszlai Dominiknak és Sallai Rolandnak -, valamint a magyar bajnoksághoz képest később záró légiósoknak 30-án kell csatlakozniuk a kerethez. 

"Van egy hetünk fújni, utána pedig egy hetünk felkészülni. Szerintem ez Európa-bajnokságon megmutattuk, hogy ha mindenki maximális teljesítményt nyújt, ha a csapat egyben van, ha minden klappol, akkor ezeket a csapatokat is meg tudjuk szorítani, vagy meg tudjuk nehezíteni a dolgukat. Ez lesz a célunk. Meccsről meccsre megyünk, mindegyikből megpróbáljuk kihozni a maximumot" - ígérte. 

A magyar válogatott június 4-én az Eb-ezüstérmes angolokat fogadja zárt kapuk mögött, majd három nappal később az Európa-bajnok olaszok vendége lesz Cesenában. Június 11-én a németek következnek hazai környezetben immár nézők előtt, június 14-én pedig Anglia lesz az ellenfél Wolverhamptonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában