Labdarúgás

2022.08.26. 09:52

A Nice-hez került kölcsönbe az Arsenal rekordigazolása

A szezon hátralévő részében a francia élvonalbeli Nice labdarúgócsapatában szerepel Nicolas Pepe, az Arsenal történetének legdrágább igazolása.

Nicolas Pepe, az Arsenal játékosa ünnepli gólját az angol labdarúgó-ligakupa negyeddöntőjében játszott Arsenal-Sunderland mérkőzésen a londoni Emirates stadionban 2021. december 21-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Facundo Arrizabalaga

Az Ágyúsok 2019-ben szerződtették az elefántcsontparti támadót 72 millió fontért a Lille-től, de a teljesítménye nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, 112 mérkőzésen 27 gól volt a mérlege. A 27 éves csatár alapember hazája válogatottjában, Mikel Arteta azonban sokszor csak csereként számított rá.

A szerződése 2024-ig szól Londonban, s a két klub – az Arsenal és a Nice – közötti mostani megállapodás nem is tartalmaz vételi lehetőséget.

Pepe – aki a százszázalékos teljesítménnyel Premier League-listavezető Arsenal egyik mérkőzésén sem lépett pályára a mostani idényben – legutóbbi Ligue 1-szezonjában 22 gólt szerzett és 11 gólpasszt adott a Lille színeiben. A Nice három forduló után nyeretlenül 16. a francia élvonalban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában