Puritán dobozházak

2022.11.10. 12:09

Konténerfalu nyílt a dohai repülőtérnél a foci-vb-re érkező szurkolóknak (fotók)

A fejedelmeinek nem nevezhető szállások 200, ellátással pedig 270 dollárba (109 ezer forint) kerülnek egy éjszakára.

Szurkolói konténerfalu nyílt a dohai repülőtérnél

Forrás: AFP

Fotó: Kirill Kudryavtsev

A dohai repülőtér közelében szerdán megnyitottak egy konténerfalut, melyben egyszerre 12 ezer szurkolót lehet elszállásolni a jövő vasárnap kezdődő katari labdarúgó-világbajnokság alatt.

A helyszíni beszámolók szerint az újságírók a szerdai bejáráson – süvítő sivatagi szélben – megtekinthették a 3,1 négyzetkilométeres, elkerített területen fekvő, 6000 konténerből álló „falut”, amelynél metró- és buszmegálló található, valamint üzemel majd egy ideiglenes étterem és egy kisbolt is. A puritán dobozházakban egy-egy franciaágyat, asztalt és széket, illetve éjjeliszekrényt állítottak be, valamint légkondicionáló és egy kis fürdő található még benne WC-vel. A színes konténerek közötti területet műfűvel borították, a park közösségi tereiben pedig babzsákokat helyeztek el, és egy nagy kivetítőt is felállítottak, melyen majd nézhetők a mérkőzések.

Videófelvételről készített kép a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság szurkolói falujának kikiáltott konténervárosról Dohában 2022. november 9-én
Fotós: Lujain Jo / Forrás: MTI/AP

A fejedelmeinek nem nevezhető szállások 200, ellátással pedig 270 dollárba (109 ezer forint) kerülnek egy éjszakára, és a szervezők szerint már a konténerek 60 százalékát lefoglalták a vb idejére.

Videófelvételről készített kép a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság szurkolói falujának kikiáltott konténervárosról és a szurkolói zónában elhelyezett babzsákokról Dohában 2022. november 9-én
Fotós: Lujain Jo / Forrás: MTI/AP

Ennél olcsóbban is lehet szálláshoz jutni. A dohai és a Hamad Nemzetközi Repülőtér mellett ugyanis 80 dollárért lehet megszállni éjszakánként. Ezeket is megtekinthették szerdán az újságírók, akiknek beszámolói szerint a nyugalmat folyamatos repülőgépzaj zavarja, mivel a gépek közvetlenül a terület felett szállnak el.

Videófelvételről készített kép a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság szurkolói falujának kikiáltott konténerváros étkezdéjéről Dohában 2022. november 9-én
Fotós: Lujain Jo / Forrás: MTI/AP

A katari világbajnoksággal kapcsolatban az egyik legkomolyabb kérdést a szállások hiánya jelentette sokáig, ugyanis nincs az országban elég hotel a csapatok, hivatalos személyek, munkások és turisták elhelyezéséhez. Ezért alakítottak ki a szervezők konténerfalvakat, illetve bérelnek szállodahajókat. Az illetékesek szerint így összesen 130 ezer szoba elérhető éjszakánként a világbajnokság alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában