Amancio Amaro

2023.02.22. 17:11

Orbán Viktor is megemlékezett Puskás Ferenc elhunyt csapattársáról

Orbán Viktor miniszterelnök - úgy is, mint a Puskás Akadémia alapítója - együttérzését fejezte ki Amancio Amaro, a Real Madrid korábbi labdarúgójának halála kapcsán - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Amancio Amaro portréja a Real Madrid által szervezett madridi megemlékezésen

Forrás: Anadolu Agency/AFP

Fotó: Burak Akbulut

Mint a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez számára címzett levelében Orbán Viktor írta, 

a magyar futballrajongók mindig hálásan fognak gondolni arra az őszinte tiszteletre és szeretetre, amellyel Amancio Amaro egykori csapat- és csatártársáról, Puskás Ferencről beszélt.

 Orbán Viktor kifejezte meggyőződését, hogy ma is példaként állítható a fiatalok elé Amaro emberi nagysága és lenyűgöző pályafutása, amely során kilenc alkalommal lett bajnok, kétszer pedig a La Liga legjobb góllövője, miközben nemcsak a Bajnokcsapatok Európa-kupáját nyerte meg a Real Madrid világklasszis szélsőjeként, de az Európa-bajnokságot is a spanyol válogatottal.

Igazi úriember volt, a labdarúgás nagykövete, akinek mi, magyarok még azt is meg tudtuk bocsátani, hogy az 1964-es Európa-bajnokságon az ő góljával kaptunk ki az elődöntőben. Emlékét kegyelettel megőrizzük

 - írta a miniszterelnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában