Kosárlabda

2023.05.30. 09:52

A Miami Heat csap össze a Denverrel az NBA döntőjében (videó)

A Miami Heat találkozik a Denver Nuggetsszel az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) döntőjében.

MW

Jimmy Butler, a Miami Heat kosárlabdázója

Forrás: NBA Facebook-oldala

 A floridaiak 3-0-ás előnybe kerültek a Boston Celticszel szemben a keleti finéléban, a massachusettsi csapat azonban a negyedik, az ötödik és a hatodik mérkőzést megnyerte, és kiegyenlített. Erre eddig háromszor volt csak példa az NBA-rájátszások történetében, arra viszont az eddigi 149 esetből sosem, hogy egy csapat 0-3-ról fordítson.

Végül a Celtics sem tudott történelmet írni, mivel hazai pályán simán, 103-84-ra kikapott, elsősorban a 28 pontos Jimmy Butler remeklése miatt. A bostoniak legjobbja, Jayson Tatum már az első támadásnál kisebb sérülést szenvedett, fájdalmas arccal küzdötte végig a mérkőzést, és csak 14 pontig jutott. A gárda legjobbja a 19 pontos Jaylen Brown lett.

A nagydöntő magyar idő szerint péntek hajnalban rajtol. A Denver, amely a nyugati fináléban 4-0-val búcsúztatta a Los Angeles Lakerst, fennállása során először jutott be a végjátékba. A Heat a hetedik döntőjére készülhet, és eddig háromszor diadalmaskodott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában