Labdarúgás

2023.05.03. 08:58

Sajtóértesülések szerint Messi elhagyja a PSG-t

Sajtóértesülések szerint a szezon végén Lionel Messi elhagyja a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatát.

Az argentin Lionel Messi, miután 11-esből megszerezte csapata második gólját a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében játszott Hollandia-Argentína mérkőzésen a Loszaíl Stadionban 2022. december 9-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Rungrodzs Jongrit

Az átigazolási ügyekre specializálódott, általában jól értesült Fabrizio Romano osztotta meg Twitteren, hogy a hétszeres aranylabdás, decemberben világbajnoki címet nyert argentin szupersztár édesapja, Jorge Messi már egy hónappal ezelőtt közölte a döntést a párizsi klub vezetőivel.

Sajtóhírek szerint a végleges szakításhoz vezető úton az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy a PSG kedden két hétre fizetés nélkül eltiltotta az edzésektől Messit, aki engedély nélkül utazott Szaúd-Arábiába.

A 35 esztendős szupersztárnak jövő hónapban jár a le a szerződése a PSG-nél, így ingyen távozik majd, a szaksajtó szerint várhatóan visszatér az FC Barcelonához, ahol 2004 és 2021 között profi pályafutását töltötte és a klub történetének legeredményesebb játékosaként távozott.

Korábban írtuk:

Lionel Messit a Paris Saint-Germain két hétre eltiltotta az edzésektől és a mérkőzésektől, mivel francia klubjának engedélye nélkül Szaúd-Arábiába utazott.

A világbajnok argentin futballsztárra kirótt fegyelmi büntetésről az RMC Sport nevű francia rádió és a L'Équipe című lap számolt be kedd este, hozzáfűzve, hogy Messi a két hétre nem kap fizetést.   

Utazásának konkrét célja nem ismert, de a rádió megemlítette, hogy a hétszeres aranylabdás játékos Szaúd-Arábia turisztikai nagykövete. Emellett, mivel a jövő hónapban lejár a szerződése a fővárosiaknál, jó ideje rebesgetik távozását, s lehetséges csapatai között régi egyesülete, az FC Barcelona mellett szaúdi klubot is emlegetnek.

A L'Équipe szerint a klub eldöntötte, hogy nem hosszabbít szerződést Messivel.   

Az argentin labdarúgó kihagyja a PSG következő két francia bajnoki meccsét, a Troyes-val vívandó vasárnapi összecsapást, és az Ajaccio ellen, május 13-án esedékes mérkőzést.   

A 35 éves Messi ebben a szezonban 37 alkalommal lépett pályára tétmeccsen a párizsiak színeiben, 20 gólt szerzett és 19 gólpasszt adott. A PSG 33 bajnoki forduló után 75 ponttal áll a tabella élén, öt körrel a zárás előtt ötpontos előnnyel az Olympique Marseille előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában