UEFA

2018.08.21. 16:35

David Beckham kapja idén az elnöki különdíjat

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szerint az angol válogatott korábbi csapatkapitánya „páratlan karrierje és humanitárius törekvései” miatt érdemelte ki az elismerést.

David Beckham attends a City of Miami Commissioners meeting where he and his partners presented plans of building a Major League Soccer stadium on public land in Miami, Florida on July 12, 2018. Beckham and his partners will present stadium and park plans to City of Miami commissioners. / AFP PHOTO / RHONA WISE

„Beckham a generációjának egyik legmeghatározóbb labdarúgója, aki a futball nagyköveteként világszerte népszerűsíti a sportágat” – indokolta választását közleményben Aleksander Ceferin, az UEFA szlovén elnöke, emlékeztetve arra, hogy az elnöki különdíj a kimagasló eredményesség, a profi hozzáállás és a példaértékű személyes tulajdonságok elismerése. Hozzátette, a korábbi játékos

„fáradhatatlan humanitárius erőfeszítéseinek” köszönhetően számos nehéz helyzetben lévő gyermeknek nyújtott segítséget.

A 43 éves Beckham klubcsapataiban és a válogatottban összesen 762 alkalommal játszott és 130 gólt szerzett. Pályafutása során hatszor nyert angol bajnokságot, kétszer FA Kupát és egyszer Bajnokok Ligáját, mielőtt nevelőklubjától, a Manchester Unitedtől a Real Madridhoz szerződött. A spanyol együttessel is bajnok lett, majd Észak-Amerikába, a Los Angeles Galaxyhez szerződött. Két rövid kölcsönidőszakot az AC Milanban töltött, majd a Paris Saint-Germain játékosaként vonult vissza.

Forrás: Shutterstock

A 115-szörös válogatott középpályás a harmadik angol Bobby Robson (2002) és Bobby Charlton (2008) után, aki ebben az elismerésben részesül.

Beckham a bejelentés után úgy nyilatkozott, büszke, hogy csatlakozhat a díjat korábban elnyert játékosok illusztris társaságához.

Az elismerést az UEFA év végi gáláján adják majd át.

Borítókép: David Beckham. Forrás: AFP / Rhona Wise

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!