tenisz

2021.03.08. 19:00

Federer: az én fejemben is nagyon sok a kérdőjel

Nincsenek elvárásai önmagával szemben a volt világelső Roger Federernek, aki egy év kihagyás után az e heti, dohai tenisztornán tér vissza.

(FILES) In this file photo Switzerland's Roger Federer plays a return to Spain's Rafael Nadal during their tennis match at The Match in Africa at the Cape Town Stadium, in Cape Town on February 7, 2020. - Defending champion Roger Federer has withdrawn from this month's Miami Open as he works his way back to full fitness following surgeries to repair his right knee, US media reported on March 1, 2021. The 39-year-old Swiss star, who has not played since losing in the semi-finals of last year's Australian Open, is due to make his return from a year-long layoff at the Qatar Open in Doha next week. (Photo by RODGER BOSCH / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Rodger Bosch

A 20-szoros Grand Slam-győztes, 39 éves svájci játékos nem vívott tétmérkőzést azóta, hogy elvesztette a 2020-as Australian Open elődöntőjét. Tavaly térdműtéten esett át, majd úgy döntött, hogy a februári AO-t még kihagyja, s végül a katari lett a visszatérő versenye.

Federer, aki három tornagyőzelmével rekorder a Qatar Openen, Jeremy Chardyval vagy Daniel Evansszel találkozik majd első mérkőzésén.

„Bizonyos szempontból hosszú év van mögöttem, főleg a rehabilitáció miatt. Mankóztam először, majd másodszor is, aztán végre újra a pályán lehettem, edzhettem, játszhattam” – mondta a teniszező.

„Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan fog menni a játék. Természetesen rengeteg kérdőjel veszi körül a visszatérésemet, még az én fejemben is. Nem tudom, mire számítsak, de az elvárásaim magammal szemben nagyon alacsonyak. Egyelőre csak örülök, hogy itt lehetek, és hogy ismét versenyen játszhatok, függetlenül attól, hogy mi lesz a vége.”

Arra a kérdésre, hogy voltak-e kétségei a visszatérésével kapcsolatban, Federer így válaszolt:

„Az ember mindig kételkedik. Egy operáció után mindig vannak jobb és rosszabb napok. De összességében pozitív embernek tartom magam, remek csapat vesz körül és nagyszerű családom van.

Az volt a cél, hogy egy napon újra teljesen egészséges legyek – a teniszhez és az élethez is”

- fogalmazott a svájci sztár.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!