női kézi-vb

2017.12.15. 22:39

Francia-norvég döntő lesz

A francia női kézilabda-válogatott két góllal legyőzte Svédország csapatát a németországi világbajnokság pénteki második elődöntőjében Hamburgban.

Hamburg, 2017. december 15. A francia Camille Ayglon Saurina (b) és a svéd Anna Lagerquist (j) a németországi nõi kézilabda-világbajnokság elõdöntõjében, Hamburgban 2017. december 15-én. (MTI/EPA/Srdjan Suki)

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Srdjan Suki

A svédek szereztek vezetést, de a franciák gyorsan átvették az irányítást, és hatékonyabb védekezésüknek, illetve pontosabb támadásaiknak köszönhetően ellenfelük szinte minden találatára kettővel válaszoltak. A 17. percben három, hamarosan pedig már négy góllal vezettek (10-6).

A Srí Lanka-i születésű Louis Sand gólja fordulatot jelentett, mivel lendületet adott a skandinávoknak, akik egy 6-0-s sorozattal megfordították az állást, és a szünetben 12-11-re vezettek.

A második felvonást a – nyolcaddöntőben a magyar csapatot búcsúztató – franciák kezdték jobban, ismét elhúztak négy találattal (19-15), de riválisuk innen is visszakapaszkodott (19-19). A rendkívül izgalmas hajrában a svédek többet hibáztak, a franciák éltek a lehetőséggel, és a tavalyi olimpiai döntő után a világbajnoki fináléba is bejutottak.

A mezőny legeredményesebb játékosa a svéd Natalie Hagman lett nyolc góllal. A Siófok francia irányítója, Estelle Nze Minko nem talált be, az Érd svéd balátlövője, Jamina Roberts ötször volt eredményes.

A franciák ellenfele a címvédő és Európa-bajnok norvég csapat lesz a vasárnap délutáni, hamburgi döntőben.

Eredmények, elődöntő, Hamburg:

Franciaország-Svédország 24-22 (11-12)

korábban:

Norvégia-Hollandia 32-23 (17-10)

A vasárnapi program, Hamburg:

a 3. helyért:

Hollandia-Svédország 14.30

döntő:

Norvégia-Franciaország 17.30

Borítókép: A francia Camille Ayglon Saurina (b) és a svéd Anna Lagerquist (j) a németországi női kézilabda-világbajnokság elődöntőjében, Hamburgban 2017. december 15-én.

MTI / EPA / Srdjan Suki

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!